Onze cruïlles identificades com a punts negres en el mapa de barreres arquitectòniques de Calella

La cruïlla d'Amadeu amb Sant Jaume és un dels punts on es proposa suprimir les barreres arquitectòniques
La cruïlla d'Amadeu amb Sant Jaume és un dels punts on es proposa suprimir les barreres arquitectòniques

Fil a l’agulla per a la realització del projecte de supressió de barreres arquitectòniques guanyador del Pressupost Participatiu del 2020. “Adaptem Calella” plantejava actuar sobre trams de voreres en què no es garanteix la plena accessibilitat i això dificulta la mobilitat, especialment a persones que pateixen algun tipus de discapacitat o les que porten cotxet de nadó. El consistori proposa destinar els 125.000 euros de la convocatòria a millorar un total d’onze encreuaments de carrers del nucli urbà. Ha aprovat inicialment el projecte redactat pels serveis tècnics municipals que permetrà adaptar-los a la normativa urbanística actual.

El projecte que s’ha fet públic al portal municipal assenyala onze punts negres pel que fa al mapa de barreres arquitectòniques de Calella, i on es considera prioritària l’actuació.

Tots són encreuaments de carrers i la meitat estan localitzats al llarg del carrer Sant Jaume (N-II):
-Balmes amb Sant Jaume
-Joan Corominas amb Sant Jaume
-Cervantes amb Sant Jaume
-Indústria amb Sant Jaume
-Amadeu amb Sant Jaume
-Colom amb Sant Jaume
-Valldebanador amb Sant Jaume

En aquests punts, el projecte de supressió de barreres arquitectòniques proposa la renovació i/o ampliació de les voreres –la d’un costat o dels dos– per tal que acabin amb punt rodó i tinguin la vorada rebaixada a cota d’asfalt. En el cas de les cruïlles d’Indústria i Amadeu, també es planteja ressituar embornals o col·locar-ne de nous per millorar la col·lecta de l’aigua de pluja.

La resta de punts identificats com a prioritaris són:
-Vallderoure amb Joan Maragall
-Vallderoure amb Ramon i Cajal
-Valldebanador amb Joan Maragall
-Passeig de les Roques amb Montserrat

L’actuació que s’hi preveu fer és la mateixa: renovació i ampliació de voreres, acabament en punt rodó i rebaixades a nivell d’asfalt per tal de suprimir salts existents que dificultin la mobilitat.

El projecte Adaptem Calella està pressupostat en 124.993,83 euros, pendent d’aprovació definitiva. Serà a partir de llavors quan es pugui licitar l’obra que, segons el document elaborat pels serveis tècnics municipals, tindrà un termini d’execució d’aproximadament dos mesos i mig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *