Pineda de Mar podria treure el semàfor amb polsador de la carretera

(Imatge: GoogleMaps)
(Imatge: GoogleMaps)

El que funciona a l’alçada de l’hotel Sabiote des de principis del 2015. L’alcalde Xavier Amor (PSC) admet que el mal ús que en fan alguns vianants provoca congestions a la carretera i creu que ara és el moment de plantejar-ne la seva substitució per un altre dispositiu que doni servei a les persones amb problemes de mobilitat. I és que Pineda de Mar acaba d’aprovar la construcció d’una nova rotonda a la carretera per millorar l’accés al barri de les Creus.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, l’alcalde pinedenc ha confirmat que el consistori està estudiant de forma seriosa quines alternatives hi ha al servei que està prestant el semàfor amb polsador.

“Hi ha una escala a 10 metres i la gent que no té problemes de mobilitat hauria d’utilitzar el pas soterrani, però per comoditat fem servir el semàfor. I això altera molt el pas de vehicles i congestiona força l’NII (…) Vam fer un càlcul per construir unes rampes però el cost em semblava excessiu i estem buscant alternatives com per exemple instal·lar un ascensor”, ha indicat Amor.

Amor considera que ara és el moment idoni per obrir aquesta carpeta ja que Pineda de Mar ha posat fil a l’agulla a la construcció d’una altra rotonda a la carretera, en aquest cas per millorar l’accés al barri de Les Creus. Molts veïns ho fan per la riera que passa sota el pont de l’NII, amb el greu inconvenient que s’ha de tallar sempre que plou fort i baixa d’ample. “Amb això facilitem l’entrada dels veïns al barri amb un accés directe, de retruc també beneficiem al barri de Can Pelai, l’accés a càmpings i hotels. I quant a la planificació de futur, serà la rotonda d’entrada a l’espai de la nova zona comercial i de nova urbanització que hi haurà al costat de Can Xaubet”, ha afegit l’alcalde.

La nova rotonda, amb una inversió de gairebé 333.000 euros, es podria començar a construir a finals del 2018. “Hem hagut de fer un conveni amb un propietari perquè ens cedeixi un tros de terreny, estem parlant amb operadors comercials perquè aportin a la construcció de la rotonda. L’obra començarà a finals d’any i té un termini d’execució d’uns cinc mesos”, ha confirmat.

En la sessió d’aprovació del pressupost del 2018, el regidor d’Urbanisme de Pineda de Mar va informar que l’empresa Mercadona ha accedit a pagar més de la meitat del cost de la rotonda perquè també millora l’accés al seu supermercat.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a l’alcalde de Pineda de Mar a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat