Platges maresmenques tanquen l’aixeta per la sequera

Molts municipis costaners tancaran l’aixeta per reduir el consum d’aigua davant la situació de sequera que afecta a tot Catalunya. Una mesura que aquesta setmana anunciava l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que abraça el territori comprès entre Montgat (Maresme) i Castelldefels (Baix Llobregat). Aquí a la comarca, dels primers d’anunciar-ho va ser l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, on l’estiu passat es van retirar les duxes a les acaballes de la temporada de bany.

Per segon estiu consecutiu, Sant Pol de Mar ha tancat l’aixeta de les platges. El consistori va anunciar a principis d’abril que no instal·laria les dutxes ni els rentapeus per responsabilitat. El que és ara l’alcalde en funcions, Albert Zanca, explicava a Ràdio Calella TV que són punts on es perden molts litres d’aigua.

No té cap tipus de sentit mantenir dutxes i rentapeus, on es malbarata aigua, quan ens trobem en una situació tan extremadament complicada i potser a l’estiu ens falti aigua de boca. No sentit perdre litres i litres i litres d’aigua per treure’ns la sal i la sorra quan sortim de la platja. Ens ha costat prendre la decisió perquè som municipi turístic, però som conscients de la situació i ens mantindrem ferms.

Sant Pol de Mar no s’ha quedat sola. Altres poblacions maresmenques com Pineda de Mar, Malgrat de Mar o la capital, Mataró, tampoc oferiran servei de dutxes o rentapeus a les platges. Segons informa el Punt Avui, els municipis turístics per excel·lència de la Selva Marítima, Lloret de Mar i Blanes, també han pres la decisió de suprimir-les.

A Calella, pel moment, la temporada de bany s’ha posat en funcionament sense cap canvi. Les instal·lacions d’aigua estan al mateix lloc i, com l’any passat, s’ha adequat l’espai de lleure per a gossos a la Platja Gran, entre els carrers Escoles Pies i Sant Isidre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *