Preparar-se per tornar a l’escola és sinònim de renovar l’estoig i la motxilla

S’acosta el dia de “tornar al cole” i ara que ja és setembre les papereries i botigues de material escolar estan a ple rendiment.

IMG_20160826_105334Per uns 20€ es pot sortir de la botiga amb un estoig, ben equipat, amb llapissos, bolígrafs, goma i maquineta, colors, i amb un parell o tres de llibretes. Aquí se li ha de sumar el que costa una motxilla, que això ja depèn de la qualitat que es busqui, però pot oscil·lar entre uns 20€ o 30€ més.

Alfred Lieury, de la Papereria Roger de Calella, ha explicat que el setembre és un mes de força feina per preparar la tornada a l’escola. “Tot i que cada vegada més la gent és més previsora i a l’agost es comença a notar les previsions escolars, ara és l’època forta quan la gent repassa el material de l’any passat i compra material nou que li fa falta de cara al proper curs. El que més es ven aquests dies abans de l’escola són motxilles, colors, -la gent sempre vol començar amb material nou i això també es un incentiu per tornar a l’escola amb material nou- bolígrafs, llibretes, una mica de tot“.

Si ens aturem en un aspecte concret com és la motxilla, Alfred Lieury ha comentat que ja ha passat la moda de portar maletes amb rodes i la majoria que es ven ara són les de tota la vida, les que es porten penjades a l’esquena. “Sembla que aquesta moda ha passat una mica i la gent potser també carrega menys coses, les escoles ho tenen en compte i deixen deixar els llibres i les llibretes, el material més pesant ho deuen deixar a les escoles, perquè els nens no tinguis que carregar“.

I com són per fora aquestes motxilles i els estoigs? Hi tenen estampats els personatges més populars dels dibuixos animats? O triomfen més els colors vius sense cap dibuix de moda? Alfred Lieury resol el dubte: “La gent demana coses de moda però et puc dir que cada vegada menys es compren aquest tipus de personatges. La gent potser vol una cosa més estacionària perquè si no les mares i pares es queixen, els nens se’n cansen i volen canviar. Nosaltres, almenys, venem més cosa neutra, de tot l’any, que sigui xula, moderna, amb colors alegres, però que no identifiquin en un personatge per no marcar-ho durant un període de temps“.

IMG_20160902_132311I de llibretes n’hi ha per triar i remenar, tant per fora com per dins. I aquí si que cal seguir les directrius que marca el centre escolar a l’hora d’escollir el model de llibreta que es compra. “Cada escola té el seu tipus de llibretes i hem de tenir molta varietat. Alguns la demanen amb ratlles, altres quadriculades, altres un quadriculat més gran… i això fa que l’assortit que tinguem sigui bastant extens. Llavors tothom escull la que els demana la seva escola en particular“, ha explicat Alfred Lieury, de Can Roger.

D’aquí a un parell de mesos serà el torn dels pares i mares, i per això arribaran a la llibreria els nous models d’agenda anual per l’any 2017.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *