Puja la taxa d’atur a Calella i se situa en el 18%

atur 2

La taxa d’atur registrat del mes d’agost a Calella se situa al 18%, superant en més de 8 punts les xifres registrades el mes d’agost de l’any passat, quan se situava en el 10,32%. La comparativa anual indica que ha augmentat en 499 calellencs i calellenques, segons les dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia i que recull l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya. Aquest augment, a falta de l’anàlisi en profunditat, es podria atribuir a la caiguda del turisme que ha patit la comarca. Gairebé tots els llocs de treball que s’han perdut eren del sector serveis.

El mes de juliol s’ha tancat amb 1.437 calellencs i calellenques en situació de desocupació. Són una trentena més que al mes de juliol.
La mitjana comarcal és del 14,4%, lleugerament per sobre del juliol. L’atur al Maresme ha pujat durant l’agost en 769 persones, el que significa que ara a la comarca hi ha 29.645 persones sense feina, en un mes que tradicionalment és bo per l’ocupació.

La tendència a Calella i el Maresme, és la mateixa que al conjunt de la demarcació de Barcelona. On l’atur es va enfilar a l’agost fins a les 357.040 persones, és a dir, 7.992 persones més que el mes anterior. El que representa un augment del 2,3%.

Les dades confirmen que les dones són les més afectades per l’atur i el grup d’edat de 25 anys on s’ha més que doblat.

Les dades d’atur registrat no recullen les persones afectades per ERTO.

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat