El Govern defensa que el Premi Ciutat de Calella no té caràcter competitiu

La regidora de Participació, Cindy Rando, ha volgut respondre a les dues entitats que enguany han estat proposades per rebre el Premi Ciutat de Calella i les que han mostrat la seva disconformitat per haver de competir entre elles. Rando, ha aclarit que no es tracta d’una competició, sinó d’un format de participació ciutadana per tal que tots els calellencs i calellenques puguin reconèixer la tasca que realitzen diferents entitats de la ciutat amb una trajectòria rellevant.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Cindy Rando, també ha agraït a Foto-Film Calella la seva decisió de mantenir-se en la competició, després de voler-se retirar en un primer moment.

Entenem el seu posicionament, neguit i opinió. Nosaltres no ho veiem com una competició, sinó, com una oportunitat perquè la gent decideixi quina entitat cal reconèixer aquest any. Més que premiar una per sobre de l’altre, és reconèixer la tasca que ha fet una entitat en aquest any. Enguany distingirem a un, però l’any vinent ho farem amb un altre.

Si Foto-Film Calella hagués decidit retirar-se i no acceptar la candidatura, el Premi Ciutat de Calella a entitat hauria quedat desert. És el mateix que ha passat amb el reconeixement a títol individual. Només s’ha presentat un candidat i les bases estableixen que cal que es presenti més d’una candidatura per modalitat per tal de no invalidar el procés.

Nosaltres ens regim pel que diuen les bases i són molt clares en aquest sentit. La ciutadania va considerar que només calia presentar una proposta i al només rebre una candidatura ha quedat desert el premi.

Malgrat que en aquesta edició només hi haurà una categoria de votació popular, sí que es reconeixerà a dues entitats. Una la que se’n desprengui de les votacions populars que es poden fer fins al 9 de desembre, i una altra de nova que serà escollida pel Govern Municipal.

Vam considerar que era important atorgar aquest reconeixement alguna entitat o associació de la ciutat que també fa una tasca molt important, però encara no puc avançar qui és el premiat. L’hem escollit des de l’equip de govern valorant la trajectòria i el treball pel bé de la ciutat de manera solidària.

L’anunci de qui rebrà el reconeixement institucional del Premi Ciutat de Calella es farà públic en els dies vinents. De moment, l’Ajuntament ja ha avançat que es tractaria d’una entitat o col·lectiu.

La gala de lliurament dels premis es farà el dissabte 11 de desembre a l’Auditori de Can Saleta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *