Recta final a les obres de rehabilitació de Can Saula

Finals de març és la data que ara mateix hi ha damunt la taula per enllestir l’obra de rehabilitació de Can Saula, que s’ha allargat molt més del previst inicialment. El projecte arrenca en l’anterior mandat municipal a partir de la donació de l’immoble a l’Ajuntament de Calella, el desembre del 2020, i entremig s’han fet modificacions substancials. La més important sobre l’ús que se’n farà, que ja no serà la d’un centre cívic com a tal, malgrat així ho indiqui la lona que penja del balcó principal de la façana que dona al carrer Església. Aquestes passaran a realitzar-se al mercat municipal.

El govern actualitzat el calendari dels projectes de Can Saula i del mercat municipal, que es troben en dos moments molt diferents.

En el cas de la casa del número 148 del carrer Església, la intervenció s’enllestirà en el termini aproximat de vuit setmanes, amb un retard important respecte les previsions inicials. Així n’informava l’alcalde Marc Buch en l’última sessió plenària a petició de la portaveu del PP, Celine Coronil.

Amb l’última modificació del projecte, Can Saula acollirà la pinacoteca Humet-Saula d’art pictòric, amb obres d’artistes catalans del segle XIX com Marià Vayreda, Lluís Graner i Ramon Martí Alsina. A la planta baixa – segons s’ha donat a conèixer – també s’hi instal·larà un punt d’informació turística. A la resta de l’immoble, activitats culturals, sense més precisió.

L’edifici té tres plantes i un pati interior. Les façanes exterior i interior d’estil noucentista s’han conservat perquè formen part del catàleg patrimonial de Calella i tenen rang especial de protecció. El projecte d’intervenció s’ha desenvolupat procurant la mínima afectació a les estances, però oferint espais que puguin tenir usos polivalents. També s’ha resolt les barreres arquitectòniques. La inversió feta ascendeix als 450.000 euros i compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

El centre cívic que inicialment s’hi havia de crear s’habilitarà finalment al mercat municipal, que deixarà de tenir activitat comercial. També és un edifici catalogat i protegit, en aquest cas obra de l’arquitecte Jeroni Martorell. L’alcalde va anunciar que en breu s’encarregarà l’estudi sobre usos i distribucions interiors. En aquest cas, la pregunta la va formular el portaveu d’Estimem Calella, Enric Gómez:

Hem demanat dos pressupostos a dues empreses vinents perquè ens facin el pla funcional. Suposo que en uns 15 dies podrem adjudicar i s’iniciaran els treballs.

Un cop es conegui el pla funcional del centre cívic al mercat municipal, s’haurà d’encarregar la redacció del projecte executiu i després licitar-ne les obres. En aquest cas, no s’ha parlat del calendari. Els paradistes expliquen avui dia encara no han estat informats directament per part de l’Ajuntament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *