“Reinventa la llegenda”, el nou concurs de relats i il·lustracions per Sant Jordi

Capgirar la llegenda de Sant Jordi. Aquest és el principal requisit per a participar en el concurs de relats i il·lustracions que ha organitzat l’Ajuntament en col·laboració de la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça per commemorar la diada del llibre i la rosa. Un concurs d’escriptura i dibuix que vol fugir de la tradicional història, on Sant Jordi salva a la princesa del drac, i demana fer volar la imaginació i la creativitat per reinventar la llegenda, ja sigui a través d’un text en poesia o prosa, o bé una il·lustració. Els relats o dibuixos es poden enviar fins al 21 d’abril i hi poden participar totes les persones residents o escolaritzades a Calella.

I si el drac es menja el cavaller? O si la princesa salva Sant Jordi? I si el drac és youtuber? Aquest són alguns dels arguments que podrien tenir les versions reinventades de la llegenda de Sant Jordi. L’objectiu de tot plegat és poder canviar la història i adaptar-la a les noves realitats. De fet, segons la regidora, d’Igualtat Cindy Rando, el concurs va més enllà i vol trencar els estereotips que sempre han acompanyat aquesta mena de llegendes.

El que nosaltres volem és que la gent fugi de la història tradicional i s’aventuri en una nova història. La nostra realitat és molt diversa i volem que la diversitat tingui cabuda en la nova llegenda de Sant Jordi. Volem trencar amb l’estereotip del príncep salva la princesa, per què no pot ser ella qui el salvi?

El concurs es dividirà per categories segons edat. La primera per a infants de 8 a 10 anys, una segona d’11 a 14, una tercera de 15 a 17 i una quarta pels majors de 18 anys. Cadascuna de les categories tindrà dos guanyadors. L’entrega dels guardons es farà el 23 d’abril, i si la situació sanitària ho permet, serà presencialment a la plaça de l’Església.

Hi haurà un primer premi i un segon per cada categoria. El primer premi constarà d’un diploma, d’un xec de 20 euros en llibres i 15 euros en material de papereria. El segon premi constarà d’un diploma, 15 euros per llibres i 10 en material de papereria. L’entrega es farà el 23 d’abril i ens agradaria que fos presencial a la plaça de l’Església, però fins a últim moment no ho acabarem de tancar.

Les il·lustracions guanyadores seran exposades posteriorment a la biblioteca de Calella.

La regidora d’Igualtat també ha fet una crida a participar i ha celebrat la bona acollida que està tenint, fins al moment, el concurs.

Demano a tothom que participi. Les seves idees segur que són molt originals i ens agradarà compartir-les. Fem el concurs perquè la gent participi i aporti la seva visió sobre la llegenda. De moment estem molt contents perquè està tenint una gran acollida. Cada dia rebem nous relats.

Els relats o dibuixos es poden enviar fins al 21 d’abril al correu igualtat@calella.cat o presencialment a la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça. Cal que l’extensió màxima dels relats no sigui de més de dos fulls i s’han de presentar detallant la categoria en la qual es participa, la modalitat i indicar el nom, cognoms i dades de contacte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *