S’adjudiquen les obres per millorar l’accessibilitat d’onze cruïlles del nucli urbà

Fil a l’agulla a l’execució del projecte “Adaptem Calella” per resoldre les barreres arquitectòniques que hi ha en onze cruïlles del nucli urbà. El projecte guanyador del Pressupost Participatiu del 2020, presentat per Miquel Noheras, s’acaba d’adjudicar a l’empresa Catalana Ampurdanesa Serveis SL, per un import de 112.500 euros. Es començarà a desenvolupar a partir del gener del 2022 en base a l’estudi fet pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Calella, i del qual Ràdio Calella TV en va avançar els detalls el passat mes de juliol.

El projecte d’actuació “Adaptem Calella” té per objectiu adequar les onze cruïlles identificades com a punts negres a la normativa urbanística actual.

Tots són encreuaments de carrers. La meitat estan localitzats al llarg del carrer Sant Jaume (N-II):
-Balmes amb Sant Jaume
-Joan Corominas amb Sant Jaume
-Cervantes amb Sant Jaume
-Indústria amb Sant Jaume
-Amadeu amb Sant Jaume
-Colón amb Sant Jaume
-Valldebanador amb Sant Jaume

En aquests punts, el projecte de supressió de barreres arquitectòniques proposa la renovació i/o ampliació de les voreres –la d’un costat o dels dos– per tal que acabin amb punt rodó i tinguin la vorada rebaixada a cota d’asfalt. En el cas de les cruïlles d’Indústria i Amadeu, també es planteja ressituar embornals o col·locar-ne de nous per millorar la col·lecta de l’aigua de pluja.

La resta de punts identificats com a prioritaris són:
-Vallderoure amb Joan Maragall
-Vallderoure amb Ramon i Cajal
-Valldebanador amb Joan Maragall
-Passeig de les Roques amb Montserrat

L’actuació que s’hi preveu fer és la mateixa: renovació i ampliació de voreres, acabament en punt rodó i rebaixades a nivell d’asfalt per tal de suprimir salts existents que dificultin la mobilitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *