[AMPLIACIÓ] S’allarga quatre anys més la cessió de la vinya on es realitza el projecte d’Horts Socials

L’Ajuntament de Calella i la família Rey i Llobet han prorrogat, quatre anys més, el contracte de cessió de la finca de 5.904 metres quadrats on s’hi està desenvolupant el projecte d’Horts Socials.

Està ubicada a la zona de Valldenguli i està dividida en 32 parcel·les que es dediquen al cultiu i amb una finalitat social. La terra la poden treballar persones empadronades a Calella en situació d’atur, de vulnerabilitat o d’exclusió social.

Ahir es va fer l’acte de signatura de la pròrroga del conveni. L’alcaldessa Montserrat Candini va tenir paraules d’agraïment cap a la propietat.

“Aquest acord significa ratificar la voluntat inicial que vam aconseguir fa 3 anys, era la prova inicial i ha estat una experiència enriquidora. HEm anat ampliant el terreny de conreu gràcies a altres cessions, però bàsicament la família Rey-Llobet és la primera que se’n va mostrar disposada i avui hem prorrogat el compromís per quatre anys més, la qual cosa ens permet confirmar l’encert del projecte”, va exposar l’alcaldessa de Calella.

 

En aquests moments, de les 32 parcel·les que es gestionen n’hi ha dues de lliures. Poden participar al projecte aquelles persones majors d’edat que estiguin empadronats a Calella i que estiguin a l’atur o siguin jubilats.

 

Reserva d’espai per als usuaris del Taller l’Encenall

El programa 3C de la Fundació Humana, que coordina el desenvolupament del projecte d’Horts Socials a Calella, també ha entrat a formar part en el dia a dia dels usuaris del centre d’integració social de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital. El seu president, Josep Puig, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que està resultat una experiència molt profitosa.

“És un complement a les activitats pròpies del nostre centre i els usuaris hi van almenys un matí a la setmana, sinó dos. A més, es reparteixen entre elles i per a les seves famílies els productes que conreen. Ho valorem molt positivament i en donem les gràcies”, ha dit Puig.

Podeu escoltar-lo a continuació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *