Salut aconsella consultar a la llevadora abans de quedar-se embarassada

vacunas-a-embarazadas

L’Institut Català de la Salut recomana a les dones que es vulguin quedar embarassades que facin una visita a les llevadores per consultar el seu estat de salut i procurar que la gestació es desenvolupi en les millors condicions possibles.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la cap de llevadores, Ángeles Añaños, ha remarcat la seva importància.

“Aquesta visita és important perquè dóna una informació que pot ajudar a tenir un bon estat de salut abans de quedar-se embarassada. Generalment, les dones quan arriben a la consulta ja estan embarassades i hi ha recomanacions que seria important haver-les tingut en compte abans. Per això aquesta visita s’ha posat en marxa en alguns centres”

Añaños ha avançat a Ràdio Calella TV que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva està desenvolupant una pàgina web informativa, en la que també es podran fer consultes virtuals, sobre la salut de la dona. Añaños afirma que la pàgina web estarà disponible ben aviat.

“Estem treballant per posar en marxa, serà en breus, en la que les dones podran trobar informació sobre tot allò relacionat amb la salut de la dona, tant a nivell ginecològic com obstètric, de l’embaràs. És una web informativa però tindrà un apartat de consultes, per poder fer algun tipus de consultes que podrà ser contestada pels professionals de la Corporació”

La cap de llevadores ha donat una sèrie de consells per totes aquelles dones que estiguin pensant en ser mares. Cuidar l’alimentació, fer esport i deixar de consumir substàncies tòxiques com el tabac o l’alcohol són les pràctiques essencials.

“L’aconsellaria que si està prenent algun tipus de tòxics, si és fumadora, si pren alcohol, que deixi de consumir aquest tòxic. Per suposat, si és qualsevol tipus de droga també. I alimentació sana perquè no faltin nutrients, perquè l’organisme d’aquesta dona tingui les reserves suficients de tot tipus per formar aquesta nova vida, i l’exercici, perquè és bàsic, perquè si no fem exercici el nostre organisme no funciona igual de bé i no ens sentim igual de bé. La part emocional, de suport de la família, de la societat, és també molt important”

Añaños assegura que, seguint aquests consells, s’arriba a l’embaràs en les millors condicions possibles.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Ángeles Añaños, cap d’àrea de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat