S’amplia la plantilla de la Policia Local en dues places

Dues noves places d’agents a Calella. La plantilla de la Policia Local s’ampliarà convertint les dues places de policies de la Unitat de Platges en permanents durant tots els mesos de l’any. Es passarà així dels 48 efectius actuals al 50. La voluntat del consistori és disposar d’un servei més eficient i augmentar la seguretat al municipi. Ho ha explicat l’alcalde Marc Buch en una entrevista a La Ciutat, després dels diversos fets succeïts al municipi els últims dies i que han requerit l’actuació de la Policia Local. Actuacions com la de la setmana passada que van permetre frustrat l’intent de segrest d’un ciutadà brasiler resident a Calella. L’alcalde, avui, també ha aprofitat per posar llum al cas i ha avançat que aquest ciutadà tindria causes pendents amb la justícia brasilera per un delicte d’estafa piramidal.

La seguretat és una prioritat per l’alcalde de Calella i així ho ha deixat palès Marc Buch ampliant amb dos efectius més la plantilla de la Policia Local des que va prendre possessió del càrrec el mes passat. Buch ha detallat que l’ampliació es fa per mitjà d’una reconversió de les places de policia d’estiu a llocs que es mantindran durant tot l’any.

Com que una de les nostres prioritats és la seguretat el que fem és ampliar en dues persones la plantilla de la Policia Local. El que fem és convertir les places temporals de la policia de la platja en fixes tot l’any. Guanyem dos policies durant 9 mesos més. Missatge de tranquil·litat que la gent sàpiga que estem al damunt, que hi ha policia, 48 agents, Mossos d’Esquadra i agents de paisà que no se’ls veu, però hi són.

Una ampliació que el Govern justifica dient que servirà per fer el servei més eficient i augmentar la seguretat al municipi. I és que en les darreres setmanes la crònica de successos ha estat marcada per l‘intent de segrest d’un ciutadà brasiler resident a Calella i que la Policia Local va poder frustrar la setmana passada. Segons ha avançat l’alcalde, aquesta actuació dels agents del cos local han permès estirar d’un fil i descobrir que aquesta persona segrestada podria estar implicada en altres delictes al seu país per una estafa piramidal. Ara els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació.

A partir d’aquest segrest frustrat s’ha anat estirant el fil i s’ha descobert que aquesta persona podria estar implicada en altres delictes al Brasil. L’actuació de la Policia Local ha obert una porta a investigar un delicte d’estafa piramidal al país sud-americà. Ara Mossos és qui està fent la investigació i hem de ser molt curosos.

Segons Marc Buch, la Policia Local no tenia constància que aquesta persona, buscada per la justícia del Brasil, estigues residint a Calella i ha reiterat que es té constància en el moment de la temptativa de segrest. També ha negat que consti cap ordre de cerca i captura.

La persona que van intentar segrestar és Rodrigo Marques do Santos, un ciutadà Brasiler de 38 anys, resident a Calella que va estafar entorn d’uns 40.000 inversors al seu país amb una estafa piramidal de criptomonedes.

Malgrat aquests o d’altres fets que han pogut succeït al municipi en les darreres setmanes, l’alcalde ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat. Assegura que, malgrat que parlar de xifres en termes de seguretat pot semblar molt frívol, les dades demostren que els fets delictius no han crescut a Calella.

La seguretat és una prioritat per nosaltres, que tothom estigui tranquil. No vivim cap situació extraordinària, evidentment, de tant en tant poden passar coses, però tothom tranquil perquè tenim la situació controlada.

Marc Buch també ha destacat que entorn un 60% de les detencions que es produeixen a Calella les efectua la Policia Local. Per això ha volgut agrair la gran tasca que fan els 48 agents de la prefectura calellenca.

Buch, centra’t en l’alcaldia

Més enllà de repassar temes de seguretat, l’entrevista aquest matí al programa La Ciutat també ha servit per preguntar-li a l’alcalde si es postula com a candidat a les eleccions del 2023. I Buch ha tornat a repetir que està molt centrat en l’ara i aquí, i que encara no hi ha cap decisió presa.

Ho explicaré quan prengui la decisió. Evidentment que, no la prendré l’abril del 2023, però ara estic molt centrat en el dia a dia i m’ho prenc molt seriosament el fet de ser alcalde i ara vull destinar totes les meves forces això.

Marc Buch ha assegurat que està molt centrat en les responsabilitats que li pertoquen pel fet de ser alcalde i que quan tingui una decisió presa la farà pública.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *