La prohibició de fumar a la platja entrarà en vigor el 15 de juliol

Les platges de Calella passaran a ser lliures de fum a partir de la segona quinzena de juliol. La data la va anunciar ahir l’alcalde Marc Buch, que va posar de relleu el doble objectiu de la prohibició que s’ha incorporat a l’ordenança municipal i que, segons va dir, constitueix una aposta “valenta” per part del Govern Municipal en termes de salut pública i de sostenibilitat.

Fumar a la platja té els dies comptats. A partir del 15 de juliol, encendre’s una cigarreta a la sorra estarà prohibit i podrà comportar sanció, d’acord amb la normativa municipal que s’acaba de modificar per establir que totes les platges de Calella estiguin lliures de fum. L’ajuntament està acabant de perfilar la campanya que es posarà en marxa per informar a la ciutadania i a les persones que visiten la ciutat.

El 15 de juliol s’aplicarà la prohibició de fumar a la platja. Anirà acompanyat de cartelleria informativa al litoral i d’una campanya que es farà arribar a les guinguetes i als hotels de Calella explicant la mesura. Evidentment també els agents tindran una actitud proactiva per conscienciar i sensibilitat, sobretot els primers dies.

Amb la modificació aprovada l’abril passat, la normativa municipal prohibirà explícitament fumar a la zona litoral, exceptuant les terrasses de les guinguetes.

Mobilització en contra de la ubicació de la platja de gossos

Des que es va anunciar que l’espai de lleure per a les mascotes s’habilitarà al tram de la Platja Gran entre els carrers Bartrina i Escoles Pies, algunes persones han iniciat una recollida de signatures en contra de la decisió. Han traslladat el seu malestar a l’alcalde, qui en declaracions a Ràdio Calella TV va recordar que la ubicació va ser consensuada amb tots els grups polítics municipals.

Marc Buch va cridar a la calma i va emplaçar a tothom a esperar a veure els resultats d’aquesta primera experiència a Calella.

He rebut unes quantes persones i a tothom li explico que ara instal·larem la platja de gossos, i que no ens posem la vena abans de la ferida. Potser resultarà ser una experiència positiva. No ens amaguem que el meu partit és l’únic que va fer campanya activa pel “no”, no estàvem ni estem per la platja de gossos, però sinó quin missatge donaríem? Com que no m’agrada miro cap a un altre cantó?

L’Ajuntament destinarà 20.000 euros del pressupost municipal als treballs de delimitació i adequació de l’àrea de 2.800 metres quadrats en què les mascotes podran trepitjar la sorra de la platja entre els mesos de maig i octubre.

A tot això, l’alcalde va anunciar que s’està preparant una prova pilot de naturalització de les platges. Se n’acabaran de donar els detalls aquesta pròxima tardor.

Reservar un espai de platja amb una amplada concreta, tancat, perquè la natura hi faci el seu curs i avaluar si pot ser extrapolable al conjunt del litoral. A Calella, per sort, tenim la sort que el Far ens fa d’espigó, però cal començar a emprendre accions veient la problemàtica que hi ha a tota la costa. És important per mantenir la platja però també per l’efecte que té sobre la biodiversitat.

La platja de Les Roques és l’única de Calella que té la consideració de naturalitzada i on s’han pres mesures especial de protecció del corb marí emplomallat, una espècie en perill d’extinció.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Ramon Quintana ha dit:

    Platja de gossos, prohibit fumar a la platja, etc., etc., però acabar de fer les voreres accessibles en els passos de vianants, per quant? Posar cartells als carrers amb l’anunci de sancions pels que deixen els excrements dels gossos a les voreres, per quant?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *