Set artistes participaran al primer Festival d’Art de KM 0 al Mercat Municipal

Obra titulada "Anonymous 3" del pintor Borja Altozano

Es farà entre divendres i diumenge al Mercat Municipal de Calella. S’hi exposarà l’obra de set artistes establerts a l’Alt Maresme: els pintors Borja Altozano i Clara Mármol; els escultors Riki Guijarro, Ana Medina i Toni Pachón; el dibuixant Roger Font; i Marcal Móra, creador d’un “video mapping”.

Borja Altozano, comissari de l’exposició, ha explicat a l’Info Migdia que la idea del mercat festival neix del neguit i la il·lusió dels artistes per trobar un espai on fer difusió de la seva obra. A més, la iniciativa permetrà als visitants entrar en contacte amb els autors i conèixer de primera mà el procés artístic i el missatge que volen transmetre.

Depenent de la temàtica o de l’artista visitar una exposició pot resultar tediós. Aquí ho fem d’una manera més lúdica, mostrem els nostres treballs professionals però apropant-ho a la gent. D’aquí es deriven activitats determinades. Per exemple, dissabte farem un aperitiu i diàleg amb els artistes: en comptes de fer una taula rodona, els artistes estarem a l’exposició perquè la gent ens interrogui sobre la tècnica, el missatge…

Diumenge, l’equipament comercial obrirà portes perquè calellencs i calellenques participin de la creació d’un mural de grans dimensions. És la proposta per elaborar una obra conjunta que després passarà a decorar la sala.

Tindrem una tela de 2,50 metres d’amplada per 1,70 metres d’alçada. Qualsevol que vingui podrà deixar-hi la seva empremta per apropar-los al fet artístic. La idea és que després es pengi al mercat i hi constin els artistes que hi hagin col·laborat. El seu nom apareixerà al costat del quadre perquè es puguin reivindicar com a calellencs i com a artistes.

L’activitat es durà a terme d’11.30 a 13.30h.

El Festival d’Art de KM 0 al Mercat Municipal és una iniciativa de l’Escola d’Art Pigment de Calella i el Nou Bar del Mercat, amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Borja Altozano, comissari de l’exposició. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *