Set supermercats de Calella participaran al Gran Recapte i calen voluntaris

1199_modal

A finals de novembre es farà una nova edició del Gran Recapte d’Aliments tot i que aquests dies s’ha fet la presentació de la campanya d’enguany. I sobretot, ara es demana la col·laboració de voluntaris, persones que ajudin a fer realitat la campanya d’ajuda.

La fundació Banc dels Aliments necessita grups d’entre 10 i 15 voluntaris per a cada punt de recollida a la comarca. L’any passat al Maresme hi va haver 139 punts a mercats i supermercats. A Calella enguany hi haurà set punts punts de recollida repartits pels diferents supermercats de la ciutat. La novetat és el supermercat Consum que se suma als dos centres de la cadena Dia, el Caprabo, el Bon Preu, l’Spar i el Mercadona.

El responsable del Gran Recapte al Maresme, Francesc Cusí, ha explicat que a Calella ja estan coberts tots els llocs de coordinadors de l’esdeveniment però encara calen molts voluntaris. Es pot demanar ser voluntari a través de la pàgina web. Cusí: “Falten voluntaris i en falten molts. Com més serem millor anirà el recapte d’aliments. Volem gent que es comprometi a col·laborar amb nosaltres entre 3 i 4 hores l’ultim divendres i/o dissabte de novembre. Es tracta d’anar a la web www.granrecapte.com i clicar a “fes-te voluntari”. S’escull la provincia i es pot triar ser voluntari o coordinador. A Calella els coordinadors ja els tenim tots. Poses voluntari i tries la població i el punt de voluntariat on fan falta voluntaris“.

Es pot escollir també el supermercat on anar i l’horari que es pot fer. Un cop inscrits el coordinador es posa en contacte amb els voluntaris, tot i que les instruccions també es poden descarregar per internet mateix.

A Calella es van recollir 22 tones d’aliments l’any passat, gairebé doblant la xifra de l’any anterior. I aquest any s’espera recollir encara més menjar, i més tenint en compte que hi ha un supermercat més que farà El Gran Recapte.

Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa

PrintPer altra banda, comentar que avui 17 d’octubre se celebra el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa i diferents entitats que treballen en el camp social reclamen a les administracions polítiques més contundents per combatre aquesta trista realitat.

Des de la plataforma Pobresa Zero alerten que les desigualtats creixen i la pobresa es cronifica a la nostra societat. D’aquesta realitat també n’ha parlat Francesc Cusí, destacant que no creix el nombre de gent que demana ajuda, però que la que en necessita no pot sortir del pou. Cusí: “Potser en aquests moments ja no hi ha més gent que necessita aliments que abans o que està en situació de pobresa, però aquseta situació és cada vegada més aguda i dura cada vegada més. Hi ha gent que li costa molt sortir d’aquesta situació i és un problema greu perquè això és un pas previ a l’exclusió social, a ser pràcticament abandonats per la societat. I això és el que no podem permetre“.

Cusí ha indicat que la situació de risc s’agreuja a l’hivern i ha fet una crida a les administracions per evitar que continuï aquesta realitat per a moltes persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat