Ajuda a trobar els capgrossos amagats a les botigues de Calella

“Hem perdut els capgrossos per les botigues de Calella!!”. És l’avís d’alarma que els geganters donaven fa uns dies, demanant l’ajuda de petits i grans per localitzar-los. Es tracta d’una joc-concurs que la Colla ha posat en marxa coindicint amb la Festa Major de la Minerva i que funciona a mode de gimcana. Cal localitzar almenys 7 dels 15 capgrossos que hi ha amagats dins dels establiments de l’associació de comerciants Calella Centre Comercial, i allà mateix demanar que us segellin una de les caselles de la targeta de participació. Si les empleneu totes, podreu optar a un premi estrella de dues entrades a Portaventura. Aquest passat cap de setmana, famílies senceres van sortir al carrer per sumar-se a l’aventura de caçar als capgrossos trapelles.

Èxit total del joc-concurs que ha llançat per primera vegada la Colla de Geganters i Grallers de Calella amb motiu de La Minerva. Consisteix en trobar els capgrossos que s’han amagat dins de les botigues de la ciutat i emplenar amb els segells comercials les targetes de participació. Es poden retornar dins dels mateixos establiments o a l’estand que els geganters tindran a la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

Si aneu perduts, podeu utilitzar el mapa on s’han senyalitzat i al que s’hi pot accedir a través dels codis QR que s’han distribuit per alguns comerços.

La Colla ha compartit a xarxes una publicació en què aclareix les normes del concurs, que finalitza aquest dissabte 23 de setembre.

El sorteig dels premis, entre els quals productes de marxandatge de la Colla i entrades a Portaventura, es farà aquest diumenge 24 de setembre a l’estand que l’entitat tindrà a la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

La Minerva, setmana gran pels gegants de Calella

La Colla de Geganters i Grallers de Calella afronta uns dies d’intensa activitat amb motiu de la Festa Major, quan s’espera la presència de les figures locals en activitats centrals de la programació. La primera aparició serà aquest dijous 21 de setembre amb motiu del pregó que es farà a la Plaça de l’Ajuntament, on en Quirze i la Minerva oferiran el Ballet dels Gegants i hi haurà l’actuació de la Llopa. Abans, en Mastegamosques haurà participat a la xaranga de gralles que anirà anunciant l’inici de les festes, amb una cercavila que sortirà des de la Plaça Catalunya.

El divendres 22 de setembre a la nit, repeteixen la proposta de cercavila nocturna, donant-li un nou impuls i batejant-la amb el nom de l’Esbojarrada. Hi participaran les figures de la colla local i aniran acompanyats de la xaranga Bufant Fort. L’itinerari començarà de la Plaça de l’Església i acabarà fins a l’envelat, on la festa continuarà després amb els concerts de Barraques.

Els gegants de la ciutat seran presents a l’ofici de Festa Major que es farà dissabte 23 de setembre a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. Al final de la celebració, i situats al presbiteri, oferiran novament el Ballet dels Gegants. En acabar, acompanyaran les autoritats en el seguici que faran fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament, on hi haurà una mostra dels seus balls.

A la tarda, hi haurà el concert del grup de gralles de la Colla a la Plaça de l’Ajuntament.

El diumenge 24 de setembre serà el torn de la trobada i cercavila de gegants, que enguany arriba a l’edició número 40 i comptarà amb la participació de més d’una vintena de colles d’arreu del país. El dia arrencarà de bon matí amb les matinades dels grallers, que es faran sentir per tota la ciutat. A quarts de deu del matí hi haurà la plantada de gegants i l’esmorzar popular a la Plaça Lluís Gallart, a preus populars. La cercavila arrencarà a dos quarts d’onze del matí des del carrer Església cantonada amb Cervantes. La cercavila transcorrerà pel carrer Església fins a Sant Josep, on es dirigirà cap al carrer Jovara, per agafar després l’entrada a la Plaça de l’Ajuntament des del carrer Escoles Pies. El final de festa el posarà la colla local amb la presentació del Ball Nou i del Ballet dels Gegants.

La Colla de Geganters i Grallers de Calella també tindran barra a les Barraques de Festa Major, a l’envelat, amb una programació concentrada en dos dies — divendres i dissabte — i les actuacions de Doctor Prats, la pregonera Aina Da Silva, La Fúmiga, LEs que Faltaband, Ebri Knight i els djs Peñafiel i Stuntman.

Podeu consultar la programació de Festa Major de la Minerva 2023 al complet clicant aquí.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *