Territori ratifica la legalitat del procediment d’instal·lació de les guinguetes

El conseller de Territori, Josep Rull, durant la visita a les noves guinguetes, el juliol passat

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha confirmat a Ràdio Calella TV que, tant des del punt de vista formal com material, la tramitació del projecte de renovació de les guinguetes de Calella ha seguit correctament el procediment legal. En relació als materials de construcció especifica que les lloses de fonamentació es van executar en zona municipal -a l’esplanada del Camp de Futbol de Mar- i que sobre aquestes es va disposar una làmina de PVC per tal de protegir el terreny de l’abocat de formigó. Unes explicacions que coincideixen amb les donades pel Govern Municipal arran de les declaracions del regidor del PP a l’Ajuntament de Calella que posava en dubte que s’hagués fet el procés d’acord amb la normativa aplicable.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aclarit com es va dur a terme la tramitació del projecte i també confirma el correcte desenvolupament procedimental de la construcció de les guinguetes de Calella, que el PP havia posat en entredit la setmana passada.

Quant als materials utilitzats, i partint dels requisits exigits per a la concessió d’ocupació del terreny, que és competència de la Generalitat, Territori afirma que s’ha tingut cura dels materials emprats per no alterar les característiques del terreny. Es refereix a la utilització de la làmina de PVC que es va estendre sobre les lloses de formigó que sustenten les estructures i sobre les quals es va abocar el formigó.

Respecte la tramitació i el fet que en la resolució del departament no es recollís la determinació de Costes de l’Estat, puntualitza que el 12 de gener del 2015 es va donar trasllat d’un informe-proposta amb caràcter desfavorable “perquè entenia que les guinguetes només s’havien d’instal·lar durant la temporada de bany i al passeig”. Davant d’això, recorda que l’Ajuntament de Calella va justificar la impossibilitat de situar-les a Garbí o al Passeig Manuel Puigvert; i conclou que, en tot cas, aquest informe-tràmit no és facultatiu ni vinculant. Confirma, tal i com va explicar el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, que l’òrgan competent per emetre l’informe preceptiu és la Direcció General de la Costa y del Mar i que no ho va fer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *