Torrent (Seguretat) confirma que cap dels afectats pels atemptats s’allotja a Calella

L’equip del servei de mediació va acudir ahir als establiments hotelers de la ciutat per oferir ajuda i interessar-se sobre possibles clients afectats pel doble atemptat d’ahir i aquesta passada matinada. Es va concloure que cap dels afectats està allotjat a Calella, segons ha explicat el tinent d’Alcaldia de Seguretat en una entrevista a l’Info Migdia, en la qual ha detallat quin és l’operatiu policial de reforç que s’ha activat aquest matí.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha confirmat que cap de les víctimes ni de les persones ferides en l’atemptat de Barcelona estaven allotjades en hotels de la ciutat. Ahir se’n van fer les comprovacions oportunes.

“Vam destinar les persones que tenim al servei de mediació als hotels de la ciutat perquè s’interessessin per i algú necessitava ajuda o estava afectada pels atemptats a Barcelona; i no n’hem detectat a cap”, ha dit Albert Torrent.

El telèfon gratuït d’atenció i informació a les vícitmes de l’atemptat de Barcelona és el 900 400 012.

Quant a l’operatiu de reforç de les mesures de seguretat, el tinent d’Alcaldia de Seguretat ha dit que s’atendrà les zones més concorregudes, com són el carrer Església i la riera Capaspre, tot i que la vigilància i les mesures de protecció s’intensificaran al conjunt de la ciutat. Es preveuen patrullatges conjunts entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, amb armes llargues, i també la instal·lació d’elements de formigó en determinades cruïlles de l’eix comercial de la ciutat.

Torrent ha explicat que mesures com aquesta s’apliquen amb caracter general en carrers, zones o equipaments amb molta afluència de persones. “S’intensificarà la vigilància a tota la ciutat però amb més èmfasi en aquests dos llocs, amb un reforç operatiu de Mossos d’Esquadra i agents especialitzats. Els comandaments també ens han dit que es reforçaran les mesures de seguretat al Mataró Park o la Roca Village, allà on hi ha aglomeració de gent”, ha comentat el tinent d’Alcaldia de Seguretat.

Torrent ha posat de relleu l’actuació policial i dels cossos de seguretat i d’emergències en aquestes últimes hores. Exposa que l’eficàcia i la preparació de la policia catalana és un element que ha d’ajudar a transmetre tranquil·litat. Recalca que aquest és l’objectiu de fons de l’operatiu que s’ha posat en marxa aquest matí.

En la línia de les manifestacions de l’alcaldessa aquest matí al programa Ara i aquí, Torrent admet que s’era conscient del risc de patir un atac terrorista i de la vulnerabilitat dels municipis turístics.

“Erem molt conscients que el d’ahir podia passar, hem estat treballant per evitar-ho però per desgràcia no ha sigut possible. Els Mossos continuen treballant-hi i totes les investigacions estan obertes, esperem que tot acabi aviat”
, ha dit el titular de l’àrea de Seguretat.

Cancel·lacions d’actes en senyal de condol

Amb motiu dels tres dies de dol decretats pel president de la Generalitat ha motivat la suspensió del concert del NEC i l’actuació per a la mainada d’avui divendres, i també la revetlla de Sant Llop de demà dissabte.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha afirmat amb rotundament que la decisió s’ha d’interpretar exclusivament en termes de respecte i solidaritat amb les víctimes dels atemptats.

“Hem suspès el NEC que és el que depèn directament de l’Ajuntament de Calella, la revella de Sant Llop també s’ha suspès per decisió de l’organització; i falta saber la decisió de l’Agrupació Sardanista sobre la ballada. És una mostra de condol cap a les víctimes, en cap cas per qüestions de seguretat”, ha assegurat.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *