Tots els actes per col·laborar amb La Marató dedicada a la salut cardiovascular

MARATÓ 2022 WEB OK 20221216

Calella x La Marató ha tancat una programació farcida d’activitats per aquest diumenge, dia central de la iniciativa solidària dels mitjans públics del país que enguany recaptarà fons per destinar-los a la divulgació, sensibilització i recerca científica sobre les malalties cardiovasculars, que segons l’OMS són la principal causa de mort als països desenvolupats. Les més freqüents són la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’ictus. Algunes, no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació.

A Calella, la Plaça Catalunya i la Plaça de l’Església seran els dos punts on diumenge es desenvoluparan les activitats solidàries amb La Marató.

La jornada arrencarà amb la marxa que sortirà a les vuit del matí del Monument a La Sardana i acabarà a la Plaça Catalunya, podent completar dos circuits de 6 i 14 quilòmetres, respectivament. Per a la inscripció es demana un donatiu de 7 euros.

A partir de les deu del matí, l’activitat es concentrarà a la Plaça Catalunya, amb un esmorzar popular, balls a càrrecs dels centres de dansa Mercè Panosa i Eva Torró, tallers de manualitats i una ganxetada, i jocs infantils organitzats per les entitats. Al migdia, vermut a preus populars amb música d’Old Guitards Band.

A la tarda serà a la Plaça de l’Església, on s’hi farà la tradicional quina amb el sorteig d’obsequis. A partir de les cinc, també una xocolatada amb melindros, pintacares i actuació musical de Bloody Mary.

En paral·lel, a les sis de la tarda arrencarà la cercavila dels Geganters i Grallers de Calella des de la Plaça del Mercat fins a la Plaça de l’Església. I a l’Espai Caixa, representació del musical Voramar.

Tot el que es recapti durant la jornada solidària de diumenge anirà a engruixir la bossa de recaptació de Calella x La Marató, que ja té un bon coixí gràcies als diners recollits amb les funcions del musical La Bella i la Bèstia de l’Atsoc: 22.000 euros. També s’hi afegiran els donatius de les activitats complementàries a la trobada de cotxes i motos clàssics i d’època, l’activitat infantil de contacontes i l’escudellada, i el concert d’havaneres amb rom cremat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *