Un incendi a Pineda de Mar ha activat tots els serveis d’emergència

Imatge: Ràdio Pineda

Incendi aquest matí a Pineda de Mar, en un terreny just al costat de la Riera del municipi veí, a tocar de la plaça del Rei, que ha cremat de forma virulenta matolls i vegetació, i que ha activat a Bombers de la Generalitat, policia local i Mossos d’Esquadra. Cal recordar que la nostra comarca està al nivell 2 del Pla Alfa per l’alt risc d’incendi davant la tercera onada de calor d’aquest estiu, que segons les previsions meteorològiques encara s’allargarà fins a mitja setmana. El Pla Alfa 2 regula i suspèn la major part d’activitats amb risc d’incendi i prohibeix explícitament la pirotècnica i les barbacoes, i també algunes tasques agrícoles.

Les autoritats demanen seny i prudència a la població, i seguir fil pa randa les indicacions. L’estrès hídric que pateixen els nostres boscos i les zones on hi ha vegetació, fruit de les restriccions d’aigua i la falta de pluja, sumat a les altes temperatures, converteixen el nostre entorn en un polvorí.

Aleix Duran és coordinador operatiu de l’Agrupació de Defensa Forestal de l’Alt Maresme.

Fer una crida a la prudència en aquests dies d’onada de calor, evitar que la gent vagi a la muntanya, la circulació motoritzada en zona forestal i sobretot evitar qualsevol conducta de risc que pugui suposar un perill. No fumar a la muntanya, no fer barbacoes, recollir les deixalles que puguin ocasionar un foc. Demanem màxima prudència perquè els recursos són limitats i hi ha molt d’estrès hídric.

Les agrupacions de defensa forestal estan formades per persones voluntàries que de forma altruista es dediquen a la vigilància del territori. Duran ha explicat que avui, i a fil de l’incendi de Pineda, han activat un vehicle amb kit d’aigua.

Hem activat un vehicle amb un parell o tres de voluntaris a causa d’aquesta onada de calor i dins les nostres possibilitats, perquè entre setmana ens és complicat poder quadrar horaris. Avui sí que ens hem posat d’acord un parell de voluntaris i podrem muntar un vehicle. A la tarda ens acostarem a la zona del foc de Pineda per repassar que tot estigui bé i en cas de punt calent, actuar-hi i rematar-ho.

Són el que ells anomenen vehicles de primera intervenció, per en cas d’incendi, parar el cop fins que arriben els bombers.

És per estar atent en cas d’incendi. Tenim tres vehicles amb kit d’aigua i un de coordinació, i són de primera intervenció. En cas d’incendi fer una primera intervenció fins a l’arribada de bombers per evitar que el foc es faci gran. Nosaltres ens encarreguem de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls. Avui incidirem més en la zona de Pineda per l’incendi d’aquest matí.

Cal recordar que en cas de veure fum o foc, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *