Una cinquantena de nens sahrauís encara no tenen casa d’acollida a Catalunya per aquest estiu

El programa Vacances en Pau de colònies d’estiu per a nens i nenes refugiats sahrauís que viuen als campaments de Tinduf necessita encara una cinquantena de famílies acollidores. Això permetria l’arribada a Catalunya de tots els infants que estan en disposició de venir. A Calella, només hi ha una família que obrirà les portes de casa seva i, per això, l’Associació Malgrat amb el Sàhara aprofita els últims dies per fer una crida d’última hora.

Natatxa Frutos, coordinadora del programa aquí, ha explicat que a Calella s’han quedat amb només una família. Aprofita per fer una crida ara que entrem en l’última setmana per poder participar-hi.

Hi ha una família que ha acabat l’acolliment i per motius personals aquest any no repetiran. Per tant, només tenim una família a Calella (…) A Catalunya arribaran uns 450 nens i pot ser que una cinquantena encara no tinguin família. És una cursa contrarrellotge les últimes dues setmanes, tot i que ho acabem aconseguint.

L’Associació Malgrat amb el Sàhara s’encarrega d’informar a les famílies que volen ser acollidores, que ho seran quan tinguin el certificat que dona la Generalitat de Catalunya. Els interessats poden contactar-hi a través del correu electrònic asms@malgratambelsahara.cat o als telèfons 666 568 222 (Josep) i 667 618 364 (Natatxa).

Frutos ha recordat quins són els requisits que s’exigeixen.

El requisit és que tinguin el nen o nena com si fos el seu fill, amb les mateixes condicions, que li facilitin les revisions mèdiques que necessiten, que disfrutin i aprenguin amb ell, i que l’estimin.

El programa està obert a tot tipus d’estructures familiars. Els nens arribaran a finals d’aquest mes i les colònies s’allargaran fins a finals d’agost. Durant l’estada, la coordinadora organitza activitats de grup perquè els infants no perdin el contacte entre sí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *