Una edició per recordar les ciutats i cultures protagonistes de la mostra calellenca

fira 40

La Fira de Calella i l’Alt Maresme dedicarà cada dia a un dels territoris que han estat protagonistes dels monogràfics al llarg de les 39 edicions de la seva història. El dijous 23 de setembre recordarà Europa i la Mediterrània; el divendres 24 de setembre, Amèrica; el dissabte 25 de setembre, Àsia; i el diumenge 26 de setembre, Catalunya. La programació diària inclou propostes culturals i lúdiques que rememoraran el pas de ciutats d’aquestes regions per la mostra calellenca –concentrades a l’espai del monogràfic i a l’escenari central–; i que es complementaran amb la presència d’entitats i associacions locals i la zona d’artesania i alimentació. Per cada compra als seus estands, es regalarà una bossa de tela commemorativa dels quaranta anys de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

L’edició número 40 de la Fira de Calella i l’Alt Maresme s’inaugurarà demà dijous 23 de setembre, un any posposada per les restriccions de la pandèmia. Es farà amb els màxims honors: el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que farà el seu primer acte a Calella després de ser proclamat.

A partir de les cinc de la tarda, el recinte firal del Passeig Manuel Puigvert obrirà portes perquè calellencs i visitants s’endinsin en la història de la mostra calellenca, singular pel fet que ha dedicat cadascuna de les seves edicions a un continent, territori o ciutat, teixint així aliances amb el món. Dijous es donarà protagonisme a Europa i la Mediterrània; i li seguiran Amèrica, Àsia i Catalunya, per aquest ordre.

Seguint amb el model de fira-festival, la cultura tindrà una presència molt destacada en els quatre dies de programació. Per l’escenari central hi passaran Sílvia Comes i Joan Isaac (divendres 24 de setembre); el grup de danses Unión Habanera (divendres 24 de setembre); Hawara i les Mil i Una Nits amb una exhibició de danses orientals (dissabte 25 de setembre); i l’equip de l’espectacle Lóng + Am I Bruce Lee (dissabte 25 de setembre); i el cantautor Roger Mas (diumenge 26 de setembre).

A l’espai del monogràfic es faran xerrades, demostracions i tallers temàtics vinculats als territoris o organitzats per entitats i associacions locals. A més, dins del recinte hi haurà una exposició de Catalunya en Miniatura, l’espai de lleure infantil i la carpa de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital amb el tradicional vermut solidari.

Una de les novetats de la fira és la presència de food-trucks amb una oferta gastronòmica nova que es podrà degustar a la zona habilitada dins del recinte.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme obrirà d’11 a 14.30h i de 17 a 22h (diumenge fins les 21h). L’entrada costa 3 euros i es podrà comprar a la guixeta de l’accés principal i serà en format en format de codi QR. Serà vàlida per a tots els dies. Dins del recinte serà obligatori l’ús de la mascareta i es farà un control de l’aforament.

Podeu consultar la programació clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *