Una vintena d’incendis al Maresme en el que portem d’estiu

Imatge d'arxiu

Són dades extretes del primer balanç del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis que la Diputació de Barcelona va posar en marxa el passat 17 de juny. El Maresme és la quarta comarca barcelonina on s’han detectat més focs, afectant una superfície d’aproximadament 20 hectàrees.

Està per darrera de la comarca del Bages, on en els últims dies s’hi han declarat diversos incendis i s’ha detingut una persona, un veí d’Artés, a qui s’acusa d’haver-los provocat. Segons les últimes estimacions, allà s’han cremat més de 540 hectàrees en 15 incendis forestals i agrícoles.

Des de l’inici de la campanya s’han produït 161 incendis de vegetació a les comarques barcelonines, dels quals 45 han afectats zones forestals.

El Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals és un programa de suport als municipis en la prevenció d’incendis forestals impulsat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestal. Aquest dispositiu opera fins l’1 de setembre i té com a eixos d’actuació reduir el nombre d’incendis, minimitzar els efectes dels incendis realitzant tasques de vigilància i assistir tècnicament l’ajuntament en cas d’incendi important.

L’abast territorial del dispositiu és de 475.502 hectàrees forestals. L’equip d’informació i vigilància està integrat per un total de 266 persones contractades per a la campanya: 24 operadors de comunicacions, 18 auxiliars, 44 guaites i 180 informadors.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *