Junts aposta per fusionar les programacions de Festa Major i Fira, i actualitzar la mostra del setembre


Els juntaires volen rellançar els dos esdeveniments de la programació cultural i festiva, que coincideixin en el calendari però facilitant que tothom pugui assistir i participar en els actes que s’organitzen. L’alcaldable Marc Buch explica que dissenyaran una única programació perquè no se solapin. A més, l’objectiu és implicar la restauració local a l’espai gastronòmica que tindrà la mostra del setembre, mantenint l’aposta pel territori convidat com a fet diferencial entre edicions. Junts Calella continua fent campanya per transmetre la il·lusió de l’equip de 27 i més persones que donen suport al projecte. Buch diu que, en el cas d’haver-se d’obrir a pactes postelectorals, vetaran PP i VOX.

Per l’alcaldable de Junts, Marc Buch, la Festa Major de la Minerva i la Fira de Calella i l’Alt Maresme s’han de seguir celebrant en les mateixes dates – coincidents –, però cal evitar que se solapin actes i que la gent no pugui anar a tot arreu.

Al final és qüestió d’organitzar-se. Si tot forma part d’una sola peça, quan hi hagin gegants no hi pot haver un espectacle infantil a la Fira. Organització i concepte global que Fira i FM són una, a banda de renovar la Fira.

Els juntaires aposten per repensar el model de fira de setembre perquè recuperi l’atractiu i el dinamisme d’anys passats. Pensen en una distribució en quatre espais, mantenint el territori convidat com a fet diferencial entre edicions. N’hi hauria un altre d’activitats familiars, els estands d’artesania i productes de proximitat, i el quart, de gastronomia, amb la implicació dels restaurants locals.

Si volem fer un espai gastronòmic han de ser els restaurants de Calella qui ho lideri i s’involucrin, convertint-se en uns actors més de la Fira, se’n sentin implicats i la vulguin promocionar.

Buch s’obre a estudiar la rebaixa del preu de l’entrada per a les calellenques i calellencs, però ara no ho dona per fet, com tampoc la gratuïtat de l’accés al recinte del Passeig Manuel Puigvert.

També hi ha proposta per a la Festa Major petita: el partit plantejar donar-li força complementant-la amb una fira d’entitats locals.

Junts Calella enfila la recta final de la campanya amb l’empenta que, segons l’alcaldable, els està donant la gent que se’ls acosta i participa en els seus actes. En el cas que els resultats de diumenge deixin un escenari obert per a la futura governabilitat a Calella, Buch aclareix que només tindran dos vetos si s’ha d’entrar a negociar.

Hi ha línies vermelles, evidentment VOX i PP; però amb la resta de forces hem de poder parlar, com hem fet fins ara.

Buch opta a l’alcaldia de Calella per Junts, amb una candidatura de 27 persones entre les quals hi ha el regidor Josep Gibert – a la llista – i que també compta amb el suport de Montserrat Mateu, que és membre de l’últim govern a la ciutat.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *