[Vídeo] Ciutadans crearà una zona verda d’aparcament per a residents al Rierany dels Frares

Ciutadans Calella ha presentat les seves principals propostes per a la mobilitat i el medi ambient. Entre les que hi destaquen la creació d’una àrea verda totalment gratuïta per a residents que paguin l’IBI. Els conductors que abonin l’impost de circulació a Calella podran beneficiar-se de descomptes.

El número dos de la formació taronja per a les municipals, Dominik András, ha estat l’encarregat d’explicar les principals propostes per a la mobilitat i el medi ambient. Ciutadans Calella denuncia l’elevat cost que significa per a molts calellencs i calellenques l’estacionament de la zona blava. Consideren que té un objectiu recaptatori  i, per això, una de les seves principals mesures serà implementar una àrea verda d’aparcament per a residents.

L’ubicaríem al Rierany dels Frares on limita amb el terme municipal de Pineda de Mar. Pels que no siguin residents a Calella o que no paguin l’impost de circulació ni l’IBI, continuarà sent la zona blava de sempre. A més, les zones blaves d’estiu continuaran sent zones blaves d’estiu pels turistes. Per als que paguin l’impost de circulació a Calella serà totalment gratuït. En canvi, si només pagues l’IBI aquí tindràs un important descompte però hauràs de pagar una tarifa.

La tarifa podria ser d’aproximadament 40 euros anuals. Des de la formació taronja també asseguren que proporcionaran tiquets descompte pels comerciants locals per tal que els distribueixin entre els seus clients. Tanmateix volen crear una xarxa de carrils bici i noves línies de transport públic.

Incentivarem noves línies de transport públic dins del municipi i obrirem nous carrils bici amb l’objectiu d’implementar aquest tipus de mobilitat.

Pel que fa a les propostes pel medi ambient, András ha assegurat que impulsaran un pla de xoc per reduir les emissions de CO2 que tindrà com a objectiu identificar els focus de contaminació més importants.

Impulsarem un pla de xoc per reduir les emissions de CO2 en el nostre municipi. De tal manera que identificarem els focus principals d’emissió a Calella per tal de reduir-los impulsant mesures que fomentin la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic. Reduint d’aquesta manera en la mesura del possible el transport en cotxe dins el nostre municipi.

Ciutadans també proposa introduir en les ordenances municipals uns criteris de sostenibilitat i de lluita contra el canvi climàtic, que condicionin l’actuació municipal i l’adjudicació de serveis.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat