[Vídeo] ERC proposa la creació d’aparcaments desmuntables en alçada


ERC Calella ha presentat les seves propostes en matèria de mobilitat en un acte al Pont de Fusta. L’alcaldable per Esquerra, Xavier Ponsdomènech, i el seu número tres, Carles Ferrer, han estat els encarregats d’explicar els seus projectes per la transformació de la mobilitat a la ciutat i la reordenació de la façana marítima.

Els republicans aposten per retirar de forma progressiva els vehicles que ocupen el tram comprès entre la Riera Capaspre i el carrer de les Creus. Asseguren que és un espai ocupat aproximadament per uns 150 vehicles aparcats, molts d’ells de llarga estada.

Hem fet estimacions, la primera fase de retirada d’aquests cotxes creiem que són 150 vehicles, molts dels quals són ocupats manera llarga. Amb la idea d’integrar l’actual Passeig Manuel Puigvert en aquesta zona amb la platja, d’una manera natural recuperar tot aquest espai per la ciutadania i pel gaudi de la gent que ens visita.

L’objectiu dels republicans és la recuperació de la façana marítima donant prioritat als vianants. Creuen convenient recuperar aquest espai per millorar la seguretat, l’accés a la platja i la qualitat ambiental i paisatgística.
Pel que fa a la reubicació de les places d’aparcament, Esquerra proposa crear un sistema d’aparcament desmuntable, en alçada i vigilat, a la part alta de la Riera Capaspre o el Rierany dels Frares. D’aquesta manera volen obrir una borsa d’aparcament de baix cost i adaptable segons les necessitats de mobilitat.

També hem pensat en la instal·lació d’uns pàrquings en el centre de la ciutat que són en alçada i així duplicarem la capacitat d’aquests pàrquings que tenim en estudi i que a més són desmuntables. Són uns pàrquings que són de lloguer, que això ho podria cobrir la mateixa Gestvia, i bé creiem que amb les necessitats de cada moment, aquests pàrquings es podrien anar desplaçant de lloc.

ERC també vol  reduir el volum de vehicles a la ciutat potenciant el transport públic i la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Per poder aconseguir-ho, proposen la creació de noves parades en la línia de bus urbà i interurbà, i un servei de bicicleta compartida amb una xarxa de carrils bici més àmplia.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *