[Vídeo] Junts per Calella projecta el futur Centre Cívic a tocar de la plaça Vicenç Ferrer


La candidatura de Montserrat Candini preveu construir l’equipament al solar de 525 metres quadrats que hi ha al carrer Creus. Estaria en planta baixa i el seu projecte incorpora també aixecar pisos de lloguer social i assequible per a joves i gent gran.

El tinent d’Alcaldia Jordi Sitjà, que va de segon suplent de la llista, ha detallat el cost de l’operació: uns 600.000 euros per adquirir la finca, propietat de la SAREB, i altres 500.000 euros per al Centre Cívic

Fruit de l’estalvi generat per la bona gestió econòmica dels últims anys tindrem els diners per poder-lo comprar i amb la subvenció que dona pels quatre anys del mandat la Diputació de Barcelona tindrem per construir-lo. A més, el projecte proposa un molt bon lloc per al centre cívic i amb una modificació urbanística destinar la planta baixa a equipaments i tres plantes superiors per a habitatge social i assequible.

Sitjà ha apuntat dues víes per possibilitat l’ampliació del parc d’habitatge social: per mitjà de conveni amb l’Institut Català del Sòl o amb el finançament de l’Institut Català de Finances. Ha ressaltat que, en el seu conjunt, és una proposta real i viable; treballada per no generar falses expectatives -hi ha afegit Candini– contraposant-ho a iniciatives senten d’altres partits en campanya.

En l’àmbit cultural, Junts per Calella reitera la seva aposta per un model ampli, divers i de qualitat, mantenint certamens com el NEC o la Temporada Lírica, la programació musical de Festa Major o el format de Fira-festival. I hi afegirà dues noves rutes per posar en valor el patrimoni local: una d’històrica, senyalitzada amb plafons i complementada amb informació accessible a partir de codis QR; i una sobre l’obra de l’arquitecte Jeroni Martorell, amb un centre d’interpretació a l’Espai Mercat.

Seria l’inici d’una ruta guiada per l’obra de Jeroni Martorell pels edificis més emblemàtics i llocs de Calella com són el Parc Dalmau, la balustrada del Passeig de Mar o la biblioteca antiga, on hi ha ara l’escola bressol.

L’alcaldable Montserrat Candini també ha avançat mesures de dinamització cultural al Parc Dalmau.

Crear un pulmó verd cultural, amb una biblioteca a l’aire lliure a l’estiu, i tallers de teatre i dansa.

A més d’estar al costat i donar suport a les entitats culturals locals i noves inversions a la Sala Mozart.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *