[Vídeo] [La Ciutat] Entrevista Oriol Lugo, psicòleg


Donar-nos permís per sentir el dolor, tant físic com emocional, forma part del aprenentatge per aconseguir viure més tranquils i gestionar les nostres emocions. El psicòleg Oriol Lugo ens ha parlat avui de les noves tendències pel que fa a la psicoteràpia i el desenvolupament personal. L’objectiu és aprendre a connectar els dos hemisferis del cervell i aconseguir un equilibri per no deixar-nos portar per les emocions sinó fer-les servir al nostre favor.

El nostre cervell està canviant fins el darrer dia de la nostra vida, tinguem l’edat que tinguem. En tot moment, si fem un treball amb professionals de la psicoteràpia i amb nosaltres mateixos, podem seguir generant noves connexions neuronals. Ho ha demostrar la ciència i s’ han posat aquests coneixements al servei del benestar emocional. Quan ens estressem, ens deixem portar per una part del cervell que no ens permet raonar i segreguem tot un seguit d’hormones que alteren la nostra química cerebral i poden produir seqüeles físiques amb el temps.
Trencar aquest cercle viciós és possible. Passa per aprendre a escoltar-nos i sentir el nostre dolor, sense amargar-nos ni fugir, per buidar la nostra “motxilla emocional” i aplicar algunes tècniques innovadores de neurociència a la psicoteràpia de sempre. Oriol Lugo ens ha donat algunes petites pautes i exercicis avui en directe al programa La Ciutat per començar a prendre consciència.
Us convidem a repassar-los per si us ajuden en el vostre dia a dia.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *