[Vídeo] Les claus de la reedició del pacte entre Junts per Calella i el PSC

Amb una encaixada de mans, els líders de Junts per Calella i el PSC, Montserrat Candini i Josep Torres, han segellat el seu acord per seguir governant a l’Ajuntament de Calella. Ho han anunciat aquest dimecres al migdia, poc més de 48 hores després de conèixer els resultats electorals que els imposen unes condicions ben diferents a les que han tingut els últims quatre anys: han perdut la majoria absoluta -per la baixada de la llista de Candini- i amb 8 dels 17 regidors de la corporació municipal hauran de gestionar un govern en minoria i, per tant buscar aliances puntuals amb els partits que seran a l’oposició per tirar endavant els grans projectes de ciutat.

Tots dos han assegurat que la seva disposició a parlar i a negociar l’han demostrat fins i tot quan no els necessitaven i no ho veuen com un contratemps. “Per part nostra, com sempre mà estesa en les qüestions que afecten a la majoria i el que s’anomena l’aritmètica variable”, ha dit Candini. “Tots hauriem de pensar en Calella i arribar a acords. Hi estem disposats, com ho hem fet aquests últims 4 anys, i seguirem disposats a parlar, negociar i arribar a acords”, ha afegit Torres.

Candini i Torres han coincidit que el pacte que reeditaran es fonamenta, bàsicament, en l’expèriència i la feina que han fet els dos socis de Govern. S’han referit sobretot a la relació que han establert, de confiança i respecte, i d’un treball en equip amb objectius compartits. “Potser hem sigut molt ràpids -ha dit Torres-, però potser és conseqüència de la feina que hem fet junts. Compartim moltes fites que pensem ha d’assolir una ciutat com Calella”. Candini ha assegurat que l’acord els dona les màximes garanties per continuar recollint els bons resultats que ha donat l’acció de Govern dels últims anys. “Per a nosaltres, són els companys ideals”, ha dit.

L’alcaldessa en funcions ha explicat que en els últims dies ha mantingut converses amb ERC i Calella en Comú, per explorar possibilitats d’entesa; tot i no negar que els socialistes fossin la seva primera opció. Perquè, com ha dit, interpreta la pèrdua de vots pel desgast que ha tingut el seu partit i ella en particular pels vuit anys al Govern, i no com un càstig de l’electorat pel pacte amb el PSC. Preguntada per la trobada mantinguda amb l’equip dels republicans, ha explicat que el seu lema Som el canvi ha sigut determinant en el resultat final.

Si la raó és el canvi perquè tot el que s’ha fet fins ara no serveix, entenc que ara tenen unes circumstàncies difícils de gestionar-ho. Això és el que ens van dir a nosaltres.

I amb els comuns de Juhé, la primera i única trobada que van mantenir va servir per confirmar que el diàleg no podia tenir més recorregut perquè ells només contemplaven el govern d’esquerres. Torres, de la seva banda, ha explicat que també havien iniciat converses.

Havíem quedat dimecres o dijous per quedar, però això s’ha precipitat molt i no hem pogut parlar. Abans de la roda de premsa li he comunicat a Juhé que l’agrupació volia reeditar el pacte amb Junts per Calella.

Els partits tenen previst tancar en els pròxims dies el document en què plasmaran els compromisos de govern per al pròxim mandat municipal i que els portarà al ple del 15 de juny, el de la constitució del nou Ajuntament amb la proposta que Montserrat Candini repeteixi a l’alcaldia de Calella, per tercera vegada consecutiva. De moment, diuen, que no han parlat de com es distribuiran les carteres ni si el PSC tindrà més pes específic dins el nou executiu.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat