Junts crearà un protocol per fer seguiment dels ajuts socials

IMG_6575

En una acció de precampanya al carrer, Junts ha avançat aquest matí 20 de les 250 propostes del seu programa electoral. “Estem planificant la ciutat dels pròxims anys i tenim projectes que marcaran un abans i un després”, ha declarat l’alcalde i cap de llista de Junts, Marc Buch, que ha posat l’accent en la seva aposta per donar un nou enfoc a les polítiques municipals de suport social. Aposta per fer-ne un seguiment i que es complementin amb l’impuls d’accions per generar ocupació i que les persones en risc d’exclusió es puguin reincorporar al mercat laboral.

Junts planteja reforçar la vinculació entre les polítiques socials i la promoció econòmica per aconseguir que les persones en condicions de treballar puguin trobar feina el més aviat possible i deixar la seva situació de vulnerabilitat. Buch ho explica amb aquest paral·lelisme, tot assegurant que garantiran els ajuts socials a tothom qui ho necessiti.

S’ha d’ajudar a tothom, aquí que ningú interpreti que la candidatura no volem ajudar. Si em permet la comparativa, les ajudes socials són com aquell que es trenca un peu: el primer dia anirà amb dues crosses i no posarà el peu a terra, al cap d’un temps, en deixarà una, i així fins que deixi les dues. Aquesta ha de ser la nostra política social: ajudar a tothom perquè, aquelles que puguin, es puguin reincorporar al mercat laboral.

En l’àmbit econòmic, el desenvolupament del sector industrial de Calella, a la sortida de la C32, està entre les prioritats de la candidatura de Marc Buch. Diu que ja han començat a treballar perquè hi hagi les condicions –també a nivell de planejament urbanístic – que permetran crear un polígon i portar noves empreses que ajudin a diversificar l’economia. N’està convençut.

Sabem que serà una realitat perquè ja hem parlat amb la majoria dels propietaris, hi estan d’acord i s’han posat a treballar en una proposta. Si s’estan movent és perquè saben que hi ha demanda i empreses interessades.

Junts proposa intervenir al complex esportiu Tomàs Claramunt sumant-hi els metres quadrats que es guanyaran amb la coberta d’un aparcament en alçada de La Muntanyeta, i construir-hi una nova pista poliesportiva i un magatzem per a les entitats. Buch diu que no es poden comprometre a fer-ho tot en el pròxim mandat, bàsicament per una qüestió de finançament, però sí garanteix que serà una ampliació, sense perdre-hi res.

Hi ha candidatures que proposen – pel que m’ha semblat llegir – eliminar alguna de les instal·lacions actuals. Nosaltres no les volem mantenir totes sinó ampliar-les, perquè coneixem la gran demanda per practicar esports a Calella i, en conseqüència d’equipaments.

El centre cívic a l’edifici del Mercat Municipal i que Can Saula sigui una casa de cultura amb punt d’informació turística a peu de carrer. Aquesta és la fórmula de Junts, que assegura es compliran els termes de l’acord amb la Fundació Germanes Saula-Palomer per la donació de la casa al municipi, i que hi haurà la pinacoteca Humet-Saula amb obres de la col·lecció privada del matrimoni. Buch ha afirmat a Ràdio Calella TV que ja s’han donat instruccions en aquesta línia.

Ja vaig donar instruccions com alcalde perquè fos un projecte més conservador amb les estances i la distribució de la planta baixa: sala d’estar, cuina, pati o el bany. S’hi entrarà i hi haurà el punt d’informació turística i la possibilitat de visitar una casa senyorial de l’època; la primera planta serà per a la pinacoteca Humet-Saula però on també hi puguin exposar altres galeries d’art; i la segona, un espai d’exposicions.

Junts afronta amb il·lusió la campanya electoral per a les municipals del 28M, que arrencarà de forma oficial la mitjanit del dijous al divendres, amb la tradicional enganxada de cartells. Serà llavors quan acabaran de desgranar les 250 propostes del seu programa que – segons Buch – donen resposta a les demandes de la gent i de totes les entitats amb les que s’han reunit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *