[Vídeo][La Ciutat] Clara Casado (SOMriure): “El pallasso d’hospital ha de saber què pot fer i què no pot fer amb un pacient”

Avui al programa La Ciutat ens han visitat la Clara Casado i l’ Albert Perearnau, pallassos d’hospital, que formen part del grup els SOMriure. Són professionals que dediquen el seu temps com a voluntaris a l’ Hospital de Calella per ajudar als pacients a passar millor aquest tràngol.

Els SOMriure ens han explicat que la seva feina no és sempre fer riure sinó permetre que les persones desconnectin una mica de la situació que viuen, que’abstreguin, que puguin plorar per buidar, treure el dolor i després potser treure el somriure.
Els convidats han destacat el fet que, tot i ser voluntaris, és imprescindible la professionalitat i la formació, sobretot en la gestió d’emocions. També han explicat que és molt important el traspàs d’informació que reben per part dels metges abans d’entrar a cada habitació. És una tasca dura que requereix el treball del professional com actor i alhora el de gestió d’emocions, tant per atendre a cada pacient com necessita i les seves pròpies, ja que la situació d’alguns malalts i familiars els afecta personalment.
Tot i les dificultats, per a ells és una feina agraïda que els suposa un enriquiment personal important.

Un bon exemple va ser la nit de Nadal quan van entrar a totes les habitacions per veure els pacients, van desitjar-los bona nit i van compartir moments molt intensos amb ells i les seves famílies.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat