[Vídeo][La Ciutat] La Fundació El Molí d’en Puigvert vol que Palafolls sigui un espai on comprar “outlet” amb finalitats socials


Així ho ha explicat el seu gerent, Miguel Ángel Ruiz, avui al programa La Ciutat de Ràdio Calella Televisió. De moment, ja compten amb sis botigues i van incrementant cada dia els seus serveis per inserir al mercat laboral a persones amb malalties mentals que podrien quedar-me excloses.

Ara fa uns dies van inagurar una botiga outlet d’Oysho, a l’Avinguda Costa Brava de Palafolls. És la sisena botiga d’ un seguit d’establiments “outlet” de productes de diferents marques del grup Inditext on hi treballen persones amb malalties mentals. Ja en tenen sis a Palafolls, i una l’acaben de traslladar en un local més gran al centre del poble. És la sortida que troben els usuaris de la fundació, que treballa sobretot en la formació professional i la inserció laboral.
Aquest projecte va néixer l’any 2002 amb una primera botiga al carrer Major de Palafolls, on s’hi venien productes de fora de temporada de Massimo Dutti i Bershka. El grup va veure l’oportunitat d’endegar un projecte social més ambiciós que ha ampliat a diferents poblacions de l’Estat espanyol, amb 14 botigues multiproducte de les seves marques. Són les For and From, tres de les quals funcionen a Palafolls. La Fundació Privada El Molí d’en Puigvert anomena aquest projecte d’inserció laboral dels seus usuaris Palafolls compra social. Aposten per ampliar-lo i reforçar-lo, perquè significa una sortida laboral que s’allunya de les feines que tradicionalment s’han donat a les persones que pateixen alguna malaltia mental.

Miguel Ángel Ruiz ha explicat que actualment tenen 115 persones usuàries a qui acompanyen en el seu procés d’inserció al mercat de treball.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *