[Vídeo][La Ciutat] Ricardo Guijarro (artista): “L’art t’ha de despertar una emoció”


Ricardo Guijarro es reivindica com artesà i artista alhora. Fill de tres generacions de forjadors i forjador durant anys, segueix aplicant el mètode après en família a les seves obres. Les seves escultures es poden veure a diversos restaurants amb estrelles Michellin, com és el cas del local de Martín Berasategui o el de Paolo Casagrande. Avui al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV ens ha parlat de la seva feina i dels projectes de futur.

Li agrada jugar amb les textures i aconseguir delicadesa i subtilitat amb el tacte rugós del ferro i altres materials. Diu que sempre treballa amb les mans descobertes, tot i fer-se ferides, perquè necessita contacte amb la matèria primera de la seva obra i veure-hi més enllà dels ulls, amb el tacte. Posa en valor la feina de l’artesà que crea per a d’altres i diu que es pot ser artista des de molts àmbits de la vida. Per a ell, l’art és una barreja entre provocació i tot allò que és capaç de suscitar emocions.
Guijarro va ser un dels set artistes que vam poder veure ara fa un parell de setmanes al Festival MercArt on artistes i visitants van poder comentar i apropar-se a les obres amb la visió dels autors.
Guijarro és absolutament partidari que la nostra ciutat s’ompli d’escultures de bronze perquè, segons afirma, cal embellir la ciutat i l’art és una bona manera d’aconseguir-ho. Entre els seus plans de futur hi ha una aspiració concreta, veure una de les seves escultures als carrers de Calella i espera que això passi en breu.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *