“Volem demostrar que moltes persones que no tenen gos voldrien una platja canina”

El grup promotor de la consulta sobre la platja de gossos no les té totes de cara a obtenir un resultat favorable a la seva proposta. El Ple Municipal ho decidirà aquest dijous i el regidor de Cs podria tornar a decantar la votació, com ja va passar quan la CUP va presentar una moció similar. Albert Comas, un dels tres signants de la petició, ha lamentat que se’ls hagi obligat limitar el cens quan en d’altres poblacions es permet la participació de tots els veïns i veïnes en processos idèntics. Amb tot, Comas ha explicat a Ràdio Calella TV el motiu del criteri pel qual han optat.

Els impulsors de la consulta sobre la platja de gossos proposen limitar el cens a totes les persones majors de 16 anys, empadronades a Calella, que no tinguin animal de companyia. Comas diu que volen desmentir la màxima que només hi estaria d’acord qui té una mascota a casa.

Un dels motius que ens recriminaven era que tots els que tinguessin animals votarien a favor i els que no, en contra. Hem capgirat l’argument i volem demostrar que hi ha moltes persones que no tenen animal que també voldrien un servei com el de la platja canina.

Comas ha criticat que des de l’Ajuntament se’ls hagi impedit plantejar una consulta oberta a tothom “com sí fan altres poblacions”. La iniciativa queda condicionada al resultat de la votació que es produirà aquest dijous. En aquest sentit, fixen la mirada en el regidor de Cs, Guillermo Gomis, que podria tenir-ne la clau.

No sabem què passarà. En els programes electorals de les diferents candidatures, la majoria deia que volia una platja de gossos. Si els complissin, ja la tindríem. Però què ha passat? Doncs que Cs, que té un pacte amb el Govern, aquesta part l’ha deixat enrere.

El grup promotor no ha concretat quin mecanisme ni amb quins mitjans caldrà comptar per tirar endavant la consulta, que seria la primera que se celebra a Calella sobre un assumpte estríctament municipal. Tampoc es pronuncien sobre la ubicació.

No som nosaltres qui ha de dir on s’ha d’ubicar, podem tenir preferències, però s’ha de decidir amb criteris tècnics. S’hauria de fer un estudi per saber quin és el millor lloc per situar-la.

En la votació del desembre del 2019, quan la CUP va elevar a ple la iniciativa ciutadana per la platja de gossos, hi van donar suport Esquerra i Calella en Comú. Cs es va abstenir i Junts per Calella i el PSC hi van votar en contra exposant que el litoral calellenc té una condició urbana i que podria influir en l’obtenció de certificats de qualitat mediambiental.

“Es blinden perquè saben que molt possiblement la perdrien”

El grup promotor va saber a través de la CUP que la proposta de consulta popular sobre l’Aldi es quedarà novament a mig camí. La resolució adoptada, i de la qual se’n va donar compte durant la comissió informativa prèvia a la sessió plenària, estableix que la petició fa referència a un acte reglat sobre el qual l’Ajuntament de Calella no hi pot intervenir.

Davant d’això, Albert Comas defensa que s’ha de fer prevaldre l’exercici democràtic de la convocatòria encara que no tingui un resultat vinculant. Apunta que el Govern Municipal tindria por a un possible resultat que doni un revés a la seva gestió.

Al cap i a la fi és només una consulta, per escoltar a la població, i a partir d’aquí efectuar polítiques d’acord amb la opinió del moment (…) Saben que hi ha molta oposició a l’Aldi, per tot el que comporta, i es blinden perquè saben que molt possiblement la perdrien.

Comas ha dit que el projecte de l’Aldi no té ni cap ni peus, que és un nyap a l’alçada del MUTUR, i amb moltes implicacions negatives per Calella: a nivell de mobilitat, comercial i patrimonial. Per les ruïnes romanes que hi ha sota terra.

Diu que mantindran la lluita opositora i no descarta futures mobilitzacions. Això sí, reconeix que sempre han estat treballant a contrarrellotge, ja des de l’inici quan el Govern va propiciar la modificació urbanística, i que això els ha anat en contra.

El procés va anar molt ràpid, ja se’n van encarregar. I tot això vol una certa maduració sobre quina estratègia s’ha de seguir. I cal temps per preparar-ho.

El grup promotor agareix el suport que han tingut de la CUP i d’Esquerra i Calella en Comú.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *