250 calellencs i calellenques col·laboren en la recuperació de la platja

Després del temporal Gloria les rieres van arrossegar branques d’arbres caiguts, canyes i runa, però també brutícia generada pels humans, com per exemple milers de plàstics. El mar per la seva banda, també va deixar a les platges gran quantitat de restes vegetals i peixos morts. Per tal d’evitar que totes aquestes deixalles tornin al mar, prop de 250 persones es van mobilitzar a Calella per fer una neteja popular de la sorra de la platja. A través de la iniciativa d’un grup de ciutadans i de l’Ajuntament de Calella, es van reunir dissabte al matí per netejar el litoral calellenc i fer totes aquelles tasques de neteja que requereixen un treball manual. Van recollir des de tota mena de plàstics, fins a trossos de runa, passant per centenars de canyes.

Una jornada que va servir per deixar la platja en unes “millors condicions i gairebé neta” tal com ha apuntat el tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent.

Ho valorem molt positivament perquè la resposta de la gent va ser molt bona. Vam recollir pràcticament tot el plàstic que hi havia a la platja, i ara el que encara queda són microplàstics que costen més de treure. I també vam fer unes grans piles de canyes que faran que el treball de les màquines sigui més eficient.

Les restes vegetals recollides la platja de Calella, com ara canyes i fusta, seran retirades al llarg del dia i enviades a una planta de tractament, on es podrà fer llenya dels arbres recollits, segons ha apuntat Torrent.
En principi des de l’Ajuntament no es té pensat fer cap altra neteja popular, ja que asseguren que a finals d’aquesta setmana, a molt estirar la vinent, la platja ja haurà recuperat la seva normalitat.

En principi un cop apilada la runa, és més fàcil fer-ho amb màquines que amb la feina que pot fer la gent amb les mans. Jo crec, espero almenys, que el cap de setmana que ve, la platja la tinguem força arreglada.

Torrent també ha volgut agrair la gran resposta del poble calellenc, que va demostrar un cop més la seva solidaritat.

Moltes gràcies per la solidaritat dels nostres ciutadans, estem content de comprovar que a part de les xarxes socials, també som capaços de calçar-nos sabates i guants i fer feines d’aquestes. Perquè el que estem arreglant és el lloc on vivim nosaltres i les nostres famílies.

La iniciativa va sorgir d’un grup de ciutadans la setmana passada disposats a fer una neteja popular per restablir la normalitat al litoral calellenc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.