Torres (PSC) nega l’impacte de l’Aldi sobre el comerç local: “Farà la competència a d’altres supermercats”

El Govern Municipal tiraria endavant el projecte de l’Aldi al marge dels resultats que es poguessin obtenir d’una hipotètica consulta popular. El portaveu de l’executiu i líder del PSC a l’Ajuntament de Calella, Josep Torres, ha advertit de la complexitat legal de plantejar aquest tipus de preguntes a la ciutadania però, en tot cas, es mostra a l’expectativa de com i quan es podrà arribar a materialitzar. En el que sí s’ha mostrat segur Torres és que darrera aquesta iniciativa s’està promovent a nivell polític per part dels partits de la Taula de Confiança, tot i que ara s’expliqui que és un grup de ciutadans qui hi està treballant.

En una entrevista al programa La Ciutat, Torres ha avançat quina serà la resposta de l’executiu de Junts per Calella i el PSC en l’hipotètic cas que el NO a l’Aldi fos el resultat majoritari d’una consulta popular.

Tirar endavant el projecte de l’Aldi perquè beneficia la ciutat i no implica un perjudici directe pel teixit comercial de Calella, encara que venguin això (…) Són ells que n’estan fent un tema d’oposició política, l’Aldi acabarà fent la competència amb altres supermercats com el Caprabo, el Mercadona o la Sirena (…) Aquí hi ha una mica d’hipocresia perquè la consulta l’estan tirant endavant els partits de la taula de confiança

Torres ha replicat així les declaracions del regidor de Calella en Comú, Sebastián Tejada, que assegurava que després d’un impuls inicial a nivell polític ara són un grup de ciutadans qui està treballant per aconseguir que es convoqui la consulta sobre l’Aldi.

El portaveu del Govern Municipal i líder del PSC a l’Ajuntament de Calella ha tornat a sortir en defensa de la contractació de dos càrrecs de confiança, que van ser motiu de confrontació política durant la negociació del pressupost del 2020. Josep Torres ha reiterat la necessitat de reforçar les àrees de Transparència i Habitatge durant el mandat i ha aclarit, davant les crítiques de l’oposició, quina serà la funció dels càrrecs de confiança. Un d’ells, Soufian Laroussi, número 3 de la llista per a les municipals que encapçalava Torres.

Ell tindrà despatx a l’ajuntament i l’accés a totes les carpetes quan sigui càrrec de confiança, a partir de l’1 de febrer. Fins al moment treballa com a extern (…) Ell no es reunirà amb l’oposició, en tot cas, es reunirà amb els regidors de torn que es reuneixin amb l’oposició. Perquè ell no és un regidor, és un tècnic.

Des del PSC, Torres ha defensat la configuració del pressupost actual, també en matèria d’inversions, i concretament la decisió de col·locar gespa artificial al camp de futbol de La Muntanyeta. Explica que és la millor opció en termes de sostenibilitat i ha negat que això limiti el potencial turístic de la instal·lació esportiva.

No veig aquí el Bayern, ni el Barça o el València a fer estades aquí. Els grans clubs busquen llocs més privilegiats, on puguin estar tranquils, allunyats de la població. Hem de treballar per ser un lloc atractiu per la gent, que ho estem aconseguint, i aquest camp de gespa artificial ens donarà molt servei.

El portaveu del Govern ha agraït a tots els veïns i veïnes que dissabte van participar en la neteja de la platja després del pas del Gloria i s’ha mostrat confiat en què el Govern espanyol tirarà endavant les mesures necessàries per recuperar el litoral català, molt afectat per la borrasca.

Sobre la decisió de Pedro Sánchez de fer una avaluació des de l’aire dels efectes del temporal, Torres excusa que no hagués trepitjat Catalunya.

Ell intenta estar a tot arreu i és molt difícil. Perquè s’ha vist afectat Maresme i tot Catalunya, i això força a fer una passada, a banda que l’informen fil per randa del que està passant per tot arreu. Personalment sí que m’hagués agradat que hagués aterrat i hagués compartit amb qui fos.

El ministre català, Salvador Illa, va ser dissabte a Pineda de Mar i Malgrat de Mar per conèixer de primera mà l’impacte del temporal sobre les dues poblacions maresmenques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.