Apunta’t al taller i agafa idees per reaprofitar els aliments

Una persona malbarata uns 35 quilos d’aliments a l’any, segons càlculs de l’Agència de Residus de Catalunya. Per defició, són productes segurs i nutritius, en definitiva aptes per al consum humà, però que s’acaben descartant perquè caduquen a la nevera o es fan malbé al rebost. Per exemple, restes de menjars cuinats a casa o a l’hostaleria, o excedents de supermercats i restaurants. Reduir aquesta xifra, que té un cost econòmic associat força important, és un dels objectius de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a la que hi participa activament l’Ajuntament de Calella amb diverses propostes. Justament, una d’elles, és un taller de reaprofitament alimentari que es farà al Mercat Municipal.

La cuinera Montse Sahún conduirà aquest taller en el qual s’explicaran algunes receptes de cuina de reaprofitament com l’escudella, el trinxat de Cerdanya o la crema de pastanaga i carbassa. Després de cada recepta, es farà un tastet de cada una de les elaboracions.

L’activitat es farà aquest dijous 23 de novembre al Mercat Municipal (17 a 19h), gràcies a la col·laboració del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a aj035.mediambient@calella.cat o bé trucant a l’àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Calella al 93 766 30 30.

Encara sou a temps d’apuntar-vos a la visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme que es farà demà dimecres 22 de novembre. L’organitza l’Ajuntament de Calella amb l’objectiu que les calellenques i calellencs coneguin les instal·lacions i el funcionament del centre que gestiona tota la brossa municipal de la comarca. S’ofereix un servei de transport gratuït amb autobús, que sortirà a les 9.15h des de l’Oficina de Turisme de la N-II. Si hi esteu interessats, us heu de posar en contacte amb l’àrea de Sostenibilitat.

La programació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus acabarà amb un taller infantil de titelles confeccionades a partir de material reciclat. Es farà divendres 24 de novembre a la Plaça dels Eucaliptus (de 17.15 a 18h) i és gratuïta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *