Aquest estiu no hi haurà curset de sardanes

Comença el cicle de sardanes a la fresca al Passeig Manuel Puigvert

Aquest serà el primer estiu, en molt anys, que no es fa el tradicional Curset de Sardanes quefeia l’Agrupació Sardanista de Calella al Passeig de Manuel Puigvert, els dissabtes a la tarda.

Queralt Pedemonte, presidenta de l’entitat calellenca, ha explicat que ja portaven uns anys amb molt poca demanda de gent i manca de monitors, que poguessin dedicar el seu temps de forma altruista a ensenyar a ballar sardanes. També es troben que molts monitors no són confederats, es a dir, que no han passat pel curset de la Confederació Sardanista de Catalunya i per tant, tampoc no tenen un coneixements massa amplis sobre el que és ensenyar a ballar sardanes. I és que a part del ball, hi han altres aspectes que també cal aprendre.

El curset aquest any no es fa bàsicament per manca de monitors. Ja portem uns anys que el curset està una mica mort per manca de gent i monitors que s’hi puguin estar. Pensa que no és com altres poblacions on als monitors se’ls pot pagar una part. Jo conec llocs on els monitors cobren per fer aquesta feina i fan activitats més amenes i hi han molts nens. Un cas seria Tordera on fan un curset brutal i cada any fan una cloenda espectacular. Aquí no és el cas. Nosaltres no podem pagar.

L’any passat ja es va fer la prova de canviar-lo de dia, però la formula tampoc va funcionar.

El fet que sigui voluntari no genera constància. Fa un temps que anàvem així. L’any passat vam canviar el dissabte per un dia entre setmana, així no es parteix la tarda del dissabte que és una dia que la gent normalment fa festa, i aquest any en reunió de junta ens vam trobar que no teníem ningú per poder mantenir el curset. No és que hi hagi voluntat de no fer-lo. Si hi hagués algú que volgués portar-lo, endavant. Es una cosa súper necessària. Ara però és impossible.

El que sí es continua fent i amb molt bona salut per cert, són les audicions dels diumenge a la tarda, també al passeig. Queralt Pedemonte ha explicat que aquest any s’han pogut llogar les millors cobles del moment.

Estem molt contents, aquest any tenim les millors cobles de Catalunya. Cada diumenge tenim oferta i llavors l’última setmana d’agost tenim doble audició amb la Llobregat i la Reus Jove, per tant estem molt contents. I després que al Concert de Nadal hi hauran algunes novetats respecte l’any passat.

Recordeu que les audicions es fan cada diumenge a les 19.30h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat