Junts per Calella i PSC demanen més concreció a Educació sobre el curs 20-21

mateu ciutat

Els partits del Govern local, Junts per Calella i PSC, presentaran en el Ple Municipal de demà una moció sobre la gestió del procés de reobertura escolar. Ambdós partits reclamen al Departament d’Educació una planificació clara i detallada de com es desenvoluparà el curs 2020-2021 i com podran retornar la totalitat dels alumnes a les aules. La regidora d’educació, Montserrat Mateu, en una entrevista al programa La Ciutat ha posat en relleu l’escletxa educativa i social, que ha provocat el confinament entre alumnes i que fan necessari el retorn a l’ensenyament presencial de cara al curs vinent.

Mateu ha assegurat que la voluntat del govern municipal és que els alumnes puguin retornar a les aules aquest mateix setembre. En aquest sentit, demanen que la reobertura es consensuï amb la comunitat educativa, que es vetlli per la salut de tots els seus membres i que es faciliti “la màxima presencialitat en totes les etapes educatives per a una millor conciliació familiar”. Per tot plegat, demanen més concreció al Departament d’Educació per a la tornada a les escoles.

Fem una demanada perquè ens puguin aclarir la planificació i unes instruccions pel curs vinent. Encara estem a l’espera d’un aclariment. El que vam saber ahir és que el departament d’Educació va fer publiques unes xifres de mestres que haurien de cobrir els desdoblaments, però aquesta xifra no s’ajusta a la realitat dels docents que realment es necessitaran.

En la moció Junts per Calella i el PSC, proposen que es reverteixin els costos socials i educatius del tancament escolar que penalitzen especialment l’alumnat més vulnerable. De fet, el text preveu “reclamar al departament d’Educació que reforci la coordinació amb el món local en la planificació del procés de tornada a l’escola” i que s’estableixi les mesures de compensació econòmica als ajuntaments per fer front als costos que derivin de les noves instruccions que marqui el departament.

La moció proposa que des d’Educació es puguin desenvolupar plans locals i comarcals que tinguin en compte les peculiaritats i necessitats de cada municipi.

En un altre ordre de qüestions, la regidora d’Educació s’ha referit a la reobertura de les escoles aquesta setmana. Ha assegurat que ha estat una tornada molt tímida i que la majoria de famílies han decidit que els seus fills seguissin fent classes telemàtiques. El mateix ha passat a l’escola bressol, on a partir de dilluns es podran acollir 10 infants per aula i es flexibilitzaran les mesures de distanciament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *