Banyada nadalenca amb temperatura atípica

Banyada Nadalenca, l'any passat
Banyada Nadalenca, l'any passat

Aquest divendres és Nadal i a Calella, entre moltes altres coses, significa banyar-se al mar. La Colla No Tinc Fred organitza la 19ena edició de la Banyada Nadalenca i aquest any el bon temps fa preveure superar de llarg el mig miler de persones que es banyin.

La temperatura de l’aigua del mar està ara mateix al voltant de 14 graus i mig, un grau i mig per damunt de l’habitual en aquestes dates, que sol estar a 13ºC. Un dels membres de la colla No Tinc Fred, Lluís Barri, reconeix que l’aigua no està com al pic de l’estiu, evidentment, però que aquest any està a una temperatura molt agradable per banyar-se.

Lluís Barri diu que això farà que augment i el nombre d’inscrits a la banyada i per fi s’aconsegueixi superar la xifra mítica del mig miler: “Aquest any és fantàstic. No hi haurà problema perquè es banyi ningú. Sempre diem que fa una mica de fred i hem d’anar amb una mica de prevenció i en canvi aquest any res. Farà un dia fantàstic, fabulós, i ens podrem banyar tots. Segur que anem batent records i que hi ha més gent que els altres anys. Fa dos o tres anys que estem a punt de passar dels 500 i aquest any segur que els passem. L’any passat van ser 485. Hi ha hagut algun any que dèiem «amb aquest fred que fa, amb aquest fred que fa» però aquest any no podem dir-ho de cap de les maneres. Per tant segur segur que serem molta gent”. 

Aquest any és la 19ena edició de la Banyada Nadalenca i funcionarà igual que altres anys. Al so d’un coet es farà una primera banyada i després se’n farà una altra de germanor, amb tothom agafats de les mans. L’any que ve, que celebraran el 20è aniversari, hi haurà activitats especials que encara s’estan pensant: “L’any que ve, que és la 20ena, si que farem una programació d’activitats diferent, molt més llarga i espectacular, que ja comencem a idear i a preparar a partir del mes de gener, però aquest any seguirem la mateixa metodologia. Ens trobarem més o menys a tres quarts de 12 passat el pas a nivell. Allà ens donen la polsera per passar al recinte del pica-pica quan s’acabi, anem cap abaix, i farem dues banyades com sempre”. 

La Banyada Nadalenca és ja tot un clàssic del dia 25 de desembre a la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat