Bars i restaurants hauran de demanar la nova llicència per tenir terrassa exterior

L’Ajuntament ultima la campanya informativa sobre la nova ordenança d’ocupació de l’espai públic que posa ordre a les terrasses de bars i restaurants i té per objectiu acabar amb la mala imatge de façanes de botigues repletes d’articles, que en alguns casos acaben impedint el pas dels vianants. Es va aprovar definitivament en la sessió ordinària del ple municipal d’abril, dijous passat, i entrarà en vigor com a molt tard el 15 de maig. En el cas dels restauradors, disposaran d’un mes per fer la sol·licitud de la nova llicència de taules i cadires, indicant quants metres quadrats de carrer volen ocupar i adjuntar un mapa orientatiu. Aquesta informació haurà d’estar exposada, de forma visible, a l’exterior de l’establiment perquè també puguin comprovar-la l’equip municipal d’agents cívics que s’encarregarà de vetllar pel compliment de la normativa, que recull un règim de sancions. Amb tot, es preveu un període de transició per garantir la tramitació de totes les peticions i la plena adaptació del sector al nou escenari. La tinent d’Alcaldia de Turisme i Comerç, Cindy Rando, ha comentat al programa LA CIUTAT que el govern és sensible amb la demanda que han vehiculat ATC i Calella Centre Comercial per esmorteir la pujada de la taxa i que s’apliqui progressivament en dues anualitats. De moment, està pausada.

Els propietaris de bars i restaurants que vulguin mantenir o posar terrassa exterior hauran de fer els tràmits per obtenir la nova llicència que expedirà el departament d’Urbanisme de l’Ajuntament i que emana de la normativa d’ocupació de l’espai públic que s’acaba d’aprovar. Hauran de comunicar prèviament quina superfície voldran ocupar, amb metres quadrats, i dibuixar-ho sobre el mapa. Es preveu rebre unes 150 sol·licituds.

Així ho ha explicat la tinent d’Alcaldia de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, en declaracions al programa LA CIUTAT.

En el moment de demanar el permís s’ha de presentar a Urbanisme un mapa indicant l’espai que s’ocuparà. El mapa el registrarem per tenir-lo a l’arxiu, i estarà a disposició de les persones que s’encarregaran de controlar les ocupacions.

La informació sobre l’espai d’ocupació autoritzat estarà recollit en una enganxina oficial que cadascun dels establiments haurà de tenir exposada i ben visible. La plantilla d’agents cívics s’encarregarà de controlar la nova ordenança i comunicar els incompliments a la Policia Local, que té la potestat per obrir expedients que puguin comportar sanció.

Quant a les penjarelles i reclams comercials, quedaran totalment prohibits excepte en el cas de floristeries, botigues de fruita i verdura i quioscos de premsa. Això serà d’obligat compliment en el moment en què la normativa entri en vigor, com a molt tard serà el 15 de maig.

El que continua pausada és l’aplicació de la taxa de taules i cadires que l’acompanya, a l’espera de la seva aprovació definitiva per ple. Segons el redactat inicial, es preveu una pujada del 80% i l’import es calcularà segons el metre quadrat d’ocupació, que varia en funció de la ubicació de l’establiment. Calella s’ha dividit en quatre àrees, de la més cèntrica a la més perifèrica.

La pujada va provocar la reacció del sector de l’hostaleria i la restauració, que hi ha presentat al·legacions, que encara no s’han resolt. En la mateixa línia que es va expressar l’alcalde, avui la tinent d’Alcaldia Rando ha explicat que treballen per trobar la fórmula legal que permeti aplicar-la en diferents anualitats: el 50% ara i la resta, fins arribar al 100% de la taxa, el 2025.

Els col·lectius ens van informar que presentarien al·legacions i ho respectem. Estem estudiant totes les possibilitats que estiguin al nostre abast, tenim la voluntat d’ajudar però complint la llei.

El consistori preveia recaptar 180.000 euros aquest any 2024 en concepte de taxa de taules i cadires, 60.000 euros més que els contemplats en el pressupost del 2023.

En l’entrevista al programa LA CIUTAT, la regidora portaveu del PSC i primera tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella, ha respost al regidor d’Estimem Calella, qui en l’última sessió plenària la va interpel·lar sobre l’agenda de treball a Fitur, a Madrid, i el detall de l’estratègia turística per aconseguir que Calella sigui referent mundial.

Sempre soc molt natural i espontània, i a vegades em llanço a la piscina sense acabar de mesurar del tot l’abast de les meves paraules. És cert que em fa il·lusió que Calella sigui coneguda arreu, hi treballarem mica en mica (…) Si es vol utilitzar la meva frase donant a entendre que feia volar coloms, doncs perfecte, ho assumeixo. Però arriba un punt que ja em cansa.

Podeu recuperar íntegrament l’entrevista a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *