L’Ajuntament reforça la vigilància nocturna per evitar els “botellons”

Mà dura de l’Ajuntament de Calella per posar fi als “botellons”. Si tot just fa un mes que el Govern català prohibia explícitament aquesta pràctica, ara el consistori fa un pas més i reforçarà la vigilància nocturna amb quatre agents cívics que vetllaran pel compliment de la normativa. L’objectiu és evitar possibles brots de Covid-19. Els agents cívics donaran suport fins a finals de setembre a la Policia Local en el litoral marítim i la zona d’esbarjo per tal d’evitar el consum de begudes alcohòliques a l’espai públic.

Els agents cívics treballaran les nits dels caps de setmana de 22 a 4 h de la matinada i seran els encarregats d’informar en cas que algú estigui consumint alcohol a la via pública.
A Calella, els “botellons” estan explícitament prohibits des del 2016, quan es va aprovar i entrar en vigor l’actual ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública. L’article 44 de la norma estableix que “no es permet el consum de begudes alcohòliques a la via i espais públics”, quedant-ne exemptes els llocs degudament autoritzats com ara les terrasses dels establiments públics i aquells que pugui autoritzar l’Ajuntament, per exemple, en el marc de celebracions culturals, lúdiques festives o esportives.
La regulació tipifica com a sanció greu, amb multes que poden arribar als 1.500 euros, el consum massiu per grups de ciutadans o ciutadanes que pugui convidar a les aglomeracions. Davant d’aquest tipus de pràctiques, els agents de l’autoritat han de retirar i intervenir les begudes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *