Calella estrena a la plaça de l’Església l’exposició “Operació aigua”

La plaça de l’Església acull l’exposició “Operació aigua”, organitzada per la companyia Gestaigua amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella. La mostra pretén sensibilitzar i conscienciar el públic sobre els usos i abusos que fem de l’aigua i l’impacte que tenen aquestes accions sobre el medi ambient. L’exposició ja s’ha estrenat i es podrà visitar fins el 15 de novembre.

Ja es pot visitar l’exposició Operació aigua que ha organitzat la companyia Gestaigua, l’encarregada de gestionar el cicle integral de l’aigua a Calella. Amb ella, es vol conscienciar la ciutadania sobre els usos i abusos que es fan d’aquest recurs natural i com impacta en el medi ambient. L’exposició va dirigida a tots els públics, però, segons David Fabregat, gerent de Gestaigua, fa un especial èmfasi en l’àmbit familiar i escolar. La mostra arriba en un moment d’emergència climàtica i amb un efecte climàtic cada cop més evident, on les sequeres estan afectant al municipi.

La idea conscienciar la població i més en aquests moments en què hi ha una sequera imminent a les conques catalanes. Es per conscienciar la gent que l’aigua és un recurs important i que tenim una gran sort que, cada cop que obrim l’aixeta, surti aigua, és una cosa fonamental i molt important per la vida de la gent.

Gestaigua mostra amb aquesta exposició que s’ha de posar en valor la importància de l’aigua, i explica que més de 800 milions de persones en el món no tenen aigua potable. A més, també permet descobrir que són molts els individus, més de 4.000 milions, que no tenen accés a lavabos. La mostra vol conscienciar dels perills de la contaminació i és que un 80% de les aigües residuals es llencen a mars i rius sense tractar. L’exposició posa de manifest la importància d’un recurs que sembla inesgotable, però que cada cop cuidem menys.

El problema està que l’aigua ara cada vegada està més contaminada llavors abans teníem molta aigua amb qualitat bona, doncs cada vegada aquesta qualitat es més dolenta.

Operació aigua“, comptant amb aquesta aturada a Calella, ja ha visitat 40 ciutats d’arreu de Catalunya i es preveu que l’exposició que arribi a un total de cinquanta municipis en dos anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *