Calella firma un conveni amb la Fundació Humana

Ajuntament, 10/09/2015

Calella ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Humana pel projecte d’Horts Socials.

L’Ajuntament ha cedit a Humana un terreny de 1.000m2 a Valldebanador que pertanyen a una finca contigua als primers Horts Socials, que va ser cedida a l’Ajuntament. Això ha permès l’ampliació de parcel·les

Calella i Humana Fundación Pueblo para Pueblo han establert un programa d’agricultura urbana que es basa en tres lletres “C”. Conreu, Clima i Comunitat per tal de sensibilitzar la població local en relació a un comportament sostenible amb el medi ambient, fomentar la cultura de l’agricultura ecològica a nivell local i promoure la integració social. Així ho ha explicat la directora general d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Elisabeth Molnar.

Humana proporcionarà un tècnic agrícola, la formació als activistes i les eines necessàries per tirar endavant el projecte: S’ha fet la parcel·lació d’aquest terreny i s’hi ha instal·lat el sistema de reg.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que el conveni continua la tasca dels horts socials, dels quals se’n beneficien persones que ho necessiten com a eina d’integració social.

L’objectiu és implicar-se en la comunitat i ajudar a veure la vida d’una altre manera donant cobertura tant psicològicament com econòmicament als col·lectius més vulnerables.

Aquest conveni reforça l’actual projecte d’Horts Socials, promogut per l’Ajuntament de Calella i iniciat l’any 2013 quan els germans Rey i Llobet van cedir una finca a l’Ajuntament de Calella per tal que, amb la col·laboració de Càritas es realitzés el programa d’horts socials.

El projecte comunitari d’horts socials que es tutela des de l’àrea de Política Social s’ha complementat sempre amb activitats de formació com són els tallers introductoris a l’agricultura ecològica. Per tot això, l’Ajuntament de Calella ha passat a formar part de la Comissió d’Horts de La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.