Calella i Malgrat de Mar incentiven la digitalització dels sectors d’alimentació i restauració

Els alcaldes de Malgrat de Mar i Calella durant l’acte de presentació del programa TTT

Unes 500 empreses i 1.500 treballadors de Calella i Malgrat de Mar podran beneficiar-se del programa de transformació digital que impulsen conjuntament els ajuntaments de les dues poblacions maresmenques, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa per reactivar l’economia i promocionar l’ocupació per mitjà de la implementació d’eines tecnològiques en els negocis de la cadena d’alimentació. És a dir, des del sector primari (productors) fins al terciari (comerç i restauració). El programa Treball, Talent i Tecnologia es desenvoluparà en dues fases fins a finals del 2022. Ahir se’n va fer una presentació pública als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala, a Malgrat de Mar, i va comptar amb la presència dels alcaldes de les dues poblacions.

El programa Treball, Talent i Tecnologia té per objectiu incentivar la transformació digital de les empreses i millorar les competències dels seus empleats i el conjunt del mercat de treball de les dues poblacions. Ara s’està en una primera fase de diagnosi dels negocis d’alimentació i restauració que hi ha a les dues poblacions, que permetrà conèixer com utilitzen les eines digitals per millorar la seva capacitat productiva i de gestió, i quin recorregut tenen per endavant. La segona fase se centrarà en el capital humà: quina formació se’ls pot donar perquè adeqüin les seves competències a les necessitats del sector.

L’alcaldessa Montserrat Candini i l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, van exposar ahir que han decidit treballar plegats amb aquest programa per les similituds socioeconòmiques de les dues poblacions, amb un pes cabdal de la indústria turística i de serveis. Candini va comprometre’s davant els empresaris que van acudir a la roda de premsa a acompanyar-los en el procés ineludible de la transformació digital, tot recordant-los la seva responsabilitat com a generadors d’ocupació.

Sou generadors de llocs de treball. Com a ajuntament volem que tingueu facilitats perquè les vostres empreses funcionin en un context del segle 21. Ara mateix, això passa per la digitalització. L’empresa que li doni l’esquena, s’autoexclou del mercat.

L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, va exposar que la crisi pandèmica ha fet aflorar la necessitat de reorientar i impulsar les economies locals en termes de sostenibilitat.

Un projecte que acabarà reforçant i enfortint el capital humà i la capacitat productiva del territori per contribuir a la construcció d’un model de creixement econòmic sostenible, alhora que competitiu i orientat a la disminució de les desigualtats socials.

El programa Treball, Talent i Tecnologia és de caràcter bianual i es desplegarà fins a finals del 2022 per mitjà de les àrees de Promoció Econòmica de les dues poblacions. La Diputació de Barcelona hi dona suport econòmic, sobretot a partir de la segona fase de millora competencial dels treballadors.

Des de Calella, l’alcaldessa Candini va recordar que durant el 2020 es van concedir 170.000 euros en ajudes directes a les empreses locals per fer front a l’impacte de la pandèmia; i que aquest 2021, s’hi han destinat 125.000 euros més.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *