Calella proposarà Carles Cordón per a la Creu de Sant Jordi

cordon

L’Ajuntament de Calella iniciarà els tràmits per a sol·licitar a la Generalitat que es distingeixi amb la Creu de Sant Jordi al doctor Carles Cordón per la seva trajectòria. La decisió s’ha consensuat entre els grups municipals de Junts per Calella; Esquerra; Calella en Comú, PSC i Ciutadans i es formalitzarà a través d’una moció que s’aprovarà en el pròxim ple del 5 de novembre. La Creu de Sant Jordi és la màxima distinció que coincideix la Generalitat de Catalunya a persones o entitats destacades pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la identitat nacional, en el pla cívic i cultural. Fins ara la Generalitat ha atorgat Creus de Sant Jordi a dos calellencs; són l’exalcalde i empresari turístic, Ramon Bagó, i el president honorífic de Foto-Film Calella, Santiago Marré, que va rebre el distintiu l’any 2018 de la mà del president Torra.

Cordón, un calellenc il·lustre, treballa actualment al capdavant del Departament de Patologia Molecular de Mount Sinai Health System de Nova York, un dels centres punters en l’àmbit mundial en recerca oncològica. L’any 1980 va obtenir la llicenciatura en medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va doctorar en biologia i genètica cel·lular a la Universitat de Cornell l’any 1985. El Dr. Cordón ha estat pioner en el desenvolupament i implementació d’una disciplina de patologia molecular oncològica i és internacionalment reconegut pels seus estudis sobre els mecanismes moleculars que desencadenen el càncer i per les seves investigacions sobre la resistència de malaltia a múltiples fàrmacs. En l’actualitat Cordón està implicat també en la lluita contra la Covid, estant capdavant d’un estudi coordinat des de l’Hospital Mount Sinai que pretén demostrar que gairebé tots els casos lleus de Covid creen anticossos que els donen immunitats pels mesos següents.

Doctor Honoris Causa per la Universitat de Barcelona i acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. També va rebre la Medalla d’or de la ciutat de Calella per la seva trajectòria.

Per tot plegat, la majoria dels grups municipals del consistori aprovaran en el proper Ple la moció per sol·licitar que la Generalitat faci un reconeixement a la trajectòria del doctor Cordón. La CUP per la seva part ha preferit no adherir-se a la moció, però sí que hi votaran a favor.

Un cop aprovada la moció l’acord es notificarà al Col·legi de Metges de Catalunya, al Govern de la Generalitat i al Parlament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat