Candini fa balanç de la petjada que ha deixat la Covid a Calella

alcaldessa

L’alcaldessa de Calella ha passat aquest matí pel programa La ciutat que acaba de tornar a l’antena de Ràdio Calella TV per fer un balanç del darrer mig any i de les conseqüències que ha tingut la pandèmia de la Covid al municipi. Candini ha explicat que la situació a Calella ara mateix és estable, però que caldrà acostumar-se aquesta nova normalitat. En l’entrevista Candini també s’ha referit a la petjada socioeconòmica que està deixant la Covid a la ciutat, i ha explicat des de l’inici de la pandèmia s’han adoptat més d’un centenar de mesures en matèria social i econòmica per pal·liar els efectes de la crisi. També ha reconegut, que a falta d’una diagnosi més acurada i de la fitxa tècnica final, aquesta temporada estival, serà la que més establiments hauran abaixat la persiana. Per tot plegat, Candini s’ha compromès a lluitar davant de totes les administracions per l’interès de tots i cadascun dels ciutadans de Calella.

En l’entrevista Candini ha explicat que la situació de la Covid actualment, tot i tenir 5 aules confinades, és estable i que el tancament de grups de convivència serà la nova normalitat d’aquest nou curs.

Hi ha 5 aules tancades, ens hem assabentat també en les darreres hores de dos positius a l’Institut… És evident que no voldríem tenir ni un cas però dins d’aquesta nova normalitat, ens haurem d’acostumar que ara hi ha 5 aules tancades, d’aquí a una setmana cap i pot ser d’aquí a un mes en tenim 6. No ens enfonsem i intentem entre tots aconseguir la màxima normalitat dins l’anormalitat.

Candini també ha fet un balanç de l’impacte del coronavirus en la situació financera de la ciutat. Tot i que diu, que encara és d’hora per tenir una diagnosi real, ha avançat que malauradament els pitjors pronòstics es compliran, amb molts més comerços que hauran abaixat persiana durant aquest 2020.

La diagnosi i la fitxa tècnica real la tindrem entorn de Nadal. Malauradament es confirmarà que hi ha més persianes abaixades del que voldríem evidentment. Botiga amb nom reconegut i no reconegut tancat fa mal, perquè vol dir una persiana abaixada i una inactivitat econòmica per una unitat familiar.

Per tot plegat, Candini ha insistit que des del consistori s’està treballant per ser al cantó de tots els ciutadans, com també de les empreses que ho necessitin. Candini ha recordat que ja s’ha aprovat la creació d’una taula de comerç amb l’objectiu d’analitzar l’impacte de la Covid i els reptes de futur. En aquest sentit, Candini també ha explicat que l’Ajuntament també ha ajudat 88 ciutadans a inserir-se laboralment durant aquest estiu a través de la seva borsa de treball. L’alcaldessa també ha explicat que el consistori està preparant uns ajuts de lloguers per a les famílies més vulnerables. Unes ajudes per a persones en situació d’atur, ERTO o amb prestacions especials pel cessament de l’activitat.

En un altre ordre de qüestions, l’alcaldessa ha desmentit que hagin crescut els actes delictius a la ciutat. Candini ha refermat la seva idea que a les xarxes socials es creen polèmiques artificials.

Moltes vegades es trasllada com un efecte de dir, hi ha més inseguretat que mai perquè amb les xarxes socials un robatori, que no en volem ni un, es pot arribar a explicar 100 vegades i pot semblar que hi ha hagut 100. Que hi hagi ara més inseguretat de la que hi havia temps enrere no. Amb els indicadors a la mà, puc dir que no hi ha més inseguretat. Evidentment hi ha un efecte emocional, i tinc la impressió que hi ha un augment a xarxes de gent que vol fer aflorar la inseguretat i això és molt perillós.

I respecte a la presència policial als carrers, l’alcaldessa ha assegurat que hi ha els mateixos policies que sempre – 48- , i que tot i que els hi agradaria tenir un cos policial més extens, l’Ajuntament disposa dels recursos que té i tampoc pot fer contractacions d’acord amb la normativa vigent que regula els Ajuntaments d’arreu del país.

L’alcaldessa també ha mostrat la seva preocupació sobre el servei de recollida de la brossa i de neteja viària que presta l’empresa concessionària. Diu estar descontenta, però també ha instat als ciutadans a ser més respectuosos i vetllar per mantenir una ciutat neta.

Només assabentar-me vaig fer les trucades pertinents per exigir responsabilitats a les dues parts. Ara s’ha obert l’expedient i falten les conclusions per determinar que va passar. (…) Amb l’empresa de neteja plenament satisfeta no ho estic. Jo mateixa, moltes vegades a mitja tarda veig nuclis molt carregats i no tocaria. Però jo crec també que és tan just dir que l’empresa ha d’anar més tensada i respondre més, com també dir que hi ha una relaxació per part dels ciutadans. A vegades no és tan allò que es neteja sinó allò que s’embruta.

Sobre l’expedient que l’Ajuntament va obrir a l’empresa de la recollida selectiva d’escombraries de la ciutat i a l‘hotel Las Vegas, Candini ha assegurat que el Govern Municipal actuarà amb contundència a l’hora de depurar responsabilitats si així ho determina l’expedient informatiu que encara s’està acabant de redactar.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat