Cap de setmana dedicat a la Gent Gran

Fira de la Gent Gran

La Fira de la Gent Gran de Calella arriba a la cinquena edició. Enguany, a més dels tallers habituals i les activitats encaminades a mantenir activa a la gent gran, hi ha prevista una taula rodona per reflexionar entre avis i néts sobre com ha canviat la manera de jugar els darrers anys. L’ objectiu és fomentar la relació intergeneracional i compartir experiències.

Les activitats començaran demà dissabte a dos quarts d’onze del matí amb un taller sobre l’educació física adaptada a la gent gran, taller de memòria i al migdia vermut amb espectacle.
Tot i que la Fira tindrà lloc a la plaça de l’Església, les activitats de demà dissabte a la tarda, s’ han traslladat a l’Espai Mercat per l’avís de pluja.

En una entrevista a l’INFO MIGDIA, La regidora de política social, Margarita Valls, considera que aquesta Fira és una manera d’oferir a la Gent Gran un envelliment actiu.

“Aquesta com bé heu dit la cinquena Fira de la Gent Gran i és perquè la Gent Gran per nosaltres s’ho mereix tot. Després d’una llarga vida treballant i lluitant, crec que mereix tot el que puguem fer per fer un envelliment més actiu i això és el que estem fent”

Entre les activitats programades, hi ha prevista una taula rodona entre avis i néts amb el títol «Jocs d’ara, jocs d’abans», amb Paco Montero, Jaume Pruna i Carme Horta.
Es tracta d’una experiència que Valls considera que serà molt enriquidora.

“Aquest contacte intergeneracional ens fa molta il·lusió perquè tots sabem el gran canvi que hi ha hagut entre la manera que abans es jugava pels carrers i s’anava a buscar l’amic a casa d’un i a casa de l’altre i tothom sortia al carrer a jugar i ara ha canviat tot molt. I ara amb el tema que tothom està interactiu i de vegades estan els amics un al costat de l’altre però sembla que cadascú estigui en el seu món”.

La Fira de la Gent Gran aplega activitats diverses com és el cas de diumenge, que al matí oferirà un taller de Tai-Txi o una mostra de puntaires. I al migdia, quan es farà un concurs de truita de patates.

La Fira de la Gent Gran compta amb el suport de diferents residències geriàtriques de la ciutat i també d’entitats com els Amics i Voluntaris de l’Hospital, Càritas, Creu Roja, la Fundació Hàbitat Solidari o l’Associació Sant Quirze.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a la regidora aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *