CeC presenta un nou recurs contra l’aprovació definitiva de la modificació de la relació de llocs de treball

Imatge d’arxiu

Nou episodi de la batalla legal que els comuns han iniciat en contra de la modificació de les condicions retributives del màxim comandament del cos policial, que es cobrirà per la via de contractació externa i en comissió de serveis. Calella en Comú, com ja avançava fa unes setmanes, ha presentat un nou recurs contra l’acord del darrer Ple en relació a la impugnació de l’aprovació definitiva de la modificació de la relació de llocs de treball, que modificava la valoració de la plaça d’inspector en cap de la policia local.

En el nou recurs, els comuns es ratifiquen en els motius de la seva petició d’impugnació, que asseguren s’ajusten a legalitat. El regidor portaveu de Calella en Comú, Sebastian Tejada, ha detallat els arguments que exposa en el seu recurs. Ha dit en declaracions a Ràdio Calella TV que pretén defensar el dret a tots els treballadors a ser tractats de la mateixa manera i defensar el dret a la carrera professional.

El nostre recurs pretén defensar el dret de tots els treballadors municipals a ser tractats de la mateixa manera, també defensar el dret a la carrera municipal dins del mateix ajuntament (…). També és important per deixar palès que l’equip de govern no faci servir elements irregulars per aconseguir el que es proposa. Això de fer servir una valoració puntual dels llocs de treball que no existeix, perquè no ha estat negociada ni aprovada pel ple, i s’ha fet servir estrictament pel cas de l’inspector sense tenir en compte altres contractacions fetes o que es faran.

A mitjans de juliol Calella en Comú va demanar que es declarés nul l’acord del Ple Municipal que va permetre la valoració de llocs de treball de la plantilla de l’Ajuntament només per a la plaça de l’Inspector de la Policia Local. En el seu escrit d’impugnació, els comuns argumentaven que la discrecionalitat en l’elecció de les persones a qui s’aplica l’augment salarial i a les que no provoca una situació discriminatòria i d’injustícia davant la qual no poden quedar-se amb els braços plegats. La resolució que el govern municipal va donar llavors, concloïa que el portaveu dels comuns no estava legitimat per sol·licitar la impugnació i tampoc es donaven els supòsits per acceptar-la. El Govern Municipal, amb els vots dels dos partits que l’integren –Junts per Calella i el PSC– i el suport de Cs, va resoldre en el darrer Ple per majoria inadmetre la petició de Calella en Comú.

En el recurs presentat ara pels comuns, es considera que d’acord amb l’article 23 CE, el regidor o regidora té la legitimació per formular reclamacions durant el termini d’exposició pública. És per això que el recurs pretén fer palès el reconeixement del dret del regidor a impugnar l’acord del Ple d’acord amb els raonaments i la jurisprudència de referència.

És molt important per nosaltres, pel nostre grup municipal i per la resta dels grups, que l’equip de govern no aconsegueixi restringir el nostre dret a impugnar els acords del ple que considerem injustos o que no s’ajustin a la llei. I ho van impugnar, des del nostre punt de vista, d’una manera incorrecte.

El recurs de Calella en Comú es podrà resoldre per la via d’un tràmit plenari, si no s’obté resposta, quedaria desestimat al cap de tres mesos. Mentrestant, encara no s’ha fet efectiva la incorporació del nou cap de la Policia Local, que rellevarà Joan Vilademat. El termini de candidatures diu Tejada va acabar fa un mes i mig.

El procés es va acabar el dia 15 de juliol i sabem que efectivament es va presentar només una persona. Per la nostra part, vam demanar amb antelació que ens facilitessin una còpia de l’informe d’idoneïtat que s’ha de fer. I aquest informe existeix des del 15 o 16 de juliol, nosaltres ho vam demanar fa dos mesos i no hi ha manera que arribi l’informe. Imagino també que aquest policia estarà a punt d’arribar a la prefectura de Calella.

La revisió d’acord amb la modificació puntual de llocs de treballs va estar aprovat per majoria plenària, amb els vots de Junts per Calella, PSC i Cs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *