David Otal, el nou inspector en cap de la Policia Local de Calella

a2943c3f-089f-47b0-b8a5-ea433dcae987

La setmana que ve s’incorporarà el nou inspector en cap de la Policia Local de Calella. Es tracta de David Otal que serà presentat formalment el proper dimarts 15 de setembre a la prefectura. El que havia estat fins ara l’inspector de la Policia Local de Santa Maria de Palautordera arribarà a la prefectura de la policia Local amb un contracte de comissió de serveis, ocupant la plaça de forma provisional fins que es convoqui el concurs oposició. Només Otal es va presentar al procés per cobrir provisionalment la plaça que va deixar buidar Joan Vilademat, després de la jubilació.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, ha detallat que Otal és una persona amb molts d’anys d’experiència al càrrec.

David Otal és un inspector que té experiència en el càrrec, ve de Santa Maria de Palautordera, la seva destinació anterior on era l’inspector en cap. És una persona que està llicenciada, que fa classes a l’escola de policia, per tant és una persona amb experiència i és el que necessitem aquí Calella. Tenim una ciutat prou complexa, sobretot quan arriba la temporada d’estiu, i s’ha d’organitzar bé.

Otal arribarà a la prefectura de la policia Local amb un contracte de comissió de serveis, ocupant la plaça de forma provisional fins que es convoqui el concurs oposició. El nou inspector cobrarà menys que el seu predecessor, per la mateixa feina. Aproximadament uns 1.500 euros anuals menys, tot i que la seva retribució va quedar actualitzada per acord plenari. Amb aquesta actualització passarà a cobrar un sou equivalent a la mitjana dels màxims comandaments de les comissaries de la zona.

Pel que fa als principals eixos de treball d’Otal, segons Torres, ara giraran entorn de la Covid-19 i a la prevenció. El projecte d’Otal serà continuista en la línia del que ja va establir el seu predecessor, l’inspector Joan Vilademat.

El principal eix de treball és la continuïtat. Tenim una policia ben dissenyada i treballada. El que farà és una continuïtat, naturalment tindrà idees pròpies i haurem d’acabar d’adaptar-nos tots a unes noves perspectives i objectius. Ara però la Policia Local està molt centrada en la Covid de manera preventiva. I el nou inspector haurà de focalitzar tots els seus esforços en mesures covid.

Amb tot, l’Ajuntament de Calella es mostra molt satisfet amb l’entrada del nou inspector, de qui valoren l’experiència professional. Per Torres, ha estat un encert.

Ens ha costat molt perquè no és fàcil trobar un inspector que vulgui marxar del seu lloc de feina. Entre totes les entrevistes prèvies que vam tenir a fer la convocatòria, el David Otal era dels que s’ajustava més al perfil. Crec que serà un encert.

Actualment la Policia Local de Calella compta amb un equip humà format 46 agents, 2 sergents, 1 sotsinspector i 1 inspector.  

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *